Creative

5 grymma brudar avslöjar vilka deras favoritböcker är

“Today a reader, tomorrow a leader” sa Margaret Fuller. Vi har således frågat ut några grymma brudar om deras favoritböcker.

Happy Jankells favoritbokHappy Jankell, skådespelare
– Blekingegatan 32 av Lena Einhorn. Om kärleken och drömmarna, om att vara en ung kvinna i framgångsrika mäns gap. Om att alla historier har en början, mitt och ett slut – även för en världsikon som Greta Garbo. Älskar denna bok, massor.
Wendy Francis favoritbokWendy Francis, verksamhetsutvecklare, normkritisk föreläsare och poddare (Foto: Julia Jane Persson)

– Det där som nästan kväver dig av Chimamanda Ngozi Adichie. Den är underhållande, känslosam och flerdimensionell.
Evyn Redars favoritbokEvyn Redar, programledare och skribent (Foto: Mahad Mohamed)

– Morgon i Jenin av Susan Abulhawa. Du får följa en familj i flera genrationer. Från en olivby i ett fritt Palestina till en amerikansk student som vill finna sina rötter. Det är utan tvekan de vackraste mest berörande bok jag läst.
Katarina Sandbergs favoritbokKatarina Sandberg, författare (Foto: Hanna Bergström)

– Hey Dolly är min favoritbok eftersom Amanda Svensson ungefär är den queenigaste av alla språkqueens (ja, det är ett ord). Hon är en språklig anarkist som skriver exakt vad hon vill, när hon vill, hur hon vill – och det är vansinnigt bra. Gör dig själv en tjänst och kliv in i Dollys märkliga universum ett slag.
Michaela Hamiltons favoritbokMichaela Hamilton, PR-konsult och skribent

– Extremely loud and incredibly close av Jonathan Safran Foer. Det är en svårbeskriven bok. Den håller sig inte innanför några litterära ramar utan är otroligt vacker och komplex och har verkligen fastnat i mig!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!