Creative

Det här händer i Stockholm i helgen

bild1
 
Hej Stockholmare eller du som är påväg till huvudstaden i helgen! För att inte fastna i gamla hjulspår tipsar vi om grejer du borde göra istället för att hänga på din lokala pub eller stanna hemma i soffan med chipsen och dippen. Ut och aktivera dig och samla nya intryck, det är ju det bästa som finns. Här kommer lite förslag – allt från Kattfestivaler till Danceoke.
 
 
Stockholm Film Festival
TID: Hela helgen!
PLATS: Olika biografer runt om i Stockholm, kolla hemsidan.
OM: ”Stockholms filmfestival innebär att vi under 12 dagar intar Stockholms biografer och visar runt 200 filmer från över 60 länder. Utöver filmvisningar arrangeras också filmquiz, fester, seminarier, Face2Face med mera.”
 
Klimatfesten – Sätt kampen i rörelse med Kumba M’bye, Lilla Namo och Sofia Jannok
TID: Fredag 20/11 kl 20-02
VAR: Södra Teatern, Mosebacke Torg
OM: ”Vi bjuder på brandtal, acts, grymma artister och musik och vi laddar tillsammans inför klimatförhandlingarna i Paris. ”
 
Internet Cat Video Festival
TID: Fredag 20/11 kl 18.30
PLATS: Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1
OM: ”The Internet Cat Video Festival is the first offline celebration of online cat videos. The festival is a live event taking place in Stockholm on the 20th of November, gathering fellow feline fanatics to watch a curated collection of cat clips—from six second Vine videos to short films and everything in between—in a social environment. The screening will be followed by a Cat Party.”
 
#RättAttDansa – Docklands minifestivaler till stöd för ett fritt nöjesliv
TID: Fredag 20/11 kl 22.00
PLATS: Docklands.
OM: ”Fler och fler börjar ifrågasätta den fundamentalistiska inställningen mot allt som är nöjes- och klubbrelaterat. Debatten förflyttas sakta i riktning mot tolerans och frihet. Men ändå – fortfarande år 2015 har vi den märkliga danstillståndslagen och fortfarande år 2015 drabbas arrangörer och klubbar som arbetar hårt och ansvarstagande för att låta oss förenas i kärleksfull och fredlig dans.”
 
SWING ILLEGAL!
TID: Lördag 21/11 kl 18.00
VAR: Bergsunds Strand 43.
OM: ”Välkomna till en oförglömlig kväll i swingens tecken när SWING ILLEGAL bjuder upp till dans! Denna gång i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler vid Hornstull. Alla pengar går oavkortat till Ingen Människa är Illegal”
 
ÖFA: Danceoke
TID: Lördag 21/11 kl 13.00 & Söndag 22/11 kl 15.00
PLATS: Turteatern, Johanneshov
OM: ”ÖFA: DANCEOKE är nästan som karaoke fast istället för att sjunga ensam så dansar vi tillsammans. Det är inte svårt; titta, härma, dansa. Alla åldrar är välkomna! Barn som vuxen!”
 
Konstrunda i Midsommarkransen.
TID: Lördag 21/11 kl 12.00-16.00 & Söndag 22/11 kl 12-16.
PLATS: Tellus Bio, Midsommarkransen
OM: ”Lokala konstnärer och konsthantverkare i Kransen öppnar portarna. Hämta kartan till Konstrundan på Tellus, fika och kolla in vår utställning.”
 
Zetas Julmarknad
TID: Lördag 21/11 och Söndag 22/11 från 10.00 – 16.00
VAR: Blombacken 2, 14170 Segeltorp
OM: ”Kom och låt dig inspireras inför advent under Zetas julmarknad. Vi bjuder på inspiration i form av prydda granar, julens växter och dekorationer – väck förväntan inför jul med det skirt gröna från naturen och doft av glögg, granris, hyacint och kanel! ”
 
Feministas Migrantes
TID: Söndag 22/11 kl 11.30 – 16.00
PLATS: Cyklopen, Bandhagen
OM: ”Med broderiteknik som uppkom i protest mot Chiles militärdiktatur har kvinnor samlats och skapat motståndsbroderi. Nu vill vi fortsätta brodera motståndet, stärka systerskapet och genom stygnen berätta, enas och samtala om den värld vi drömmer om. Kom till Cyklopen och verka för en feminism underifrån och gör din röst hörd mot patriarkatet.”
 
Swingdanskväll med Cats & Dinosaurs
TID: Söndag 22/11 kl 20.00
VAR: Engelen, Kornhamnstorg 59B
OM: ”Vänsterfeministiska swingandet Cats & Dinosaurs upprepar succén från februari och spelar på Engelen. Det bjuds på egenskiven plakatpolitisk swing på svenska på en av Stockholms mysigaste barer. Bättre söndagsdans får en leta efter!”
 
Uppsala Feministkörs ettårsjubileum
TID: 19.00
VAR: Kalmar Nation, Svartmangatan 3, 753 12 Uppsala
OM: ”Vi sjunger, du diggar, sen hänger vi kvar och skålar hela natten. Nationskort krävs! Hör av dig till oss på [email protected] om du inte har nationskort!”
 
 
Läs även:
Fem hundklipp som kommer göra din dag bättre
Jaana-Kristiina Alakoski om att spela in feministisk porrfilm
10 tips för att känna sig mindre ensam

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!