Creative

Det känns som att alla hatar mig. Vad ska jag göra?

veckans fråga
Jag lider av att tro att alla hatar mig. Nu känner jag att jag har tappat de helt. Grät på tåget hem från Göteborg för att jag trodde att min bästis hade börjat hata mig. Känner mig galet paranoid. Vad ska jag göra?
 
Hej där,
Det här är typ världens jobbigaste känsla som jag också drabbas av då och då. Först och främst tror jag att du behöver hålla dig till fakta. Har du gjort något särskilt som du vet att din bästis tagit illa upp av? I sådana fall: Börja med att be om ursäkt.
 
Om du däremot inte kan komma på något som ligger till grund för din bästis eventuella (och antagligen helt ickeexisterande) hatkänslor så måste du ta några djupa andetag. Skriv till din bästis och bekräfta henom. Säg att hen är bra. Ofta grundar sig sådana här paranoida tankar i en känsla av att inte räcka till. Om du känner dig otillräcklig – hör av dig och förklara varför det är så. Kanske har du för mycket i skolan, på jobbet eller i familjen? Det är okej att ha perioder då en inte kan finnas till för sina kompisar hundraprocentigt. Alla har det. Men i sådana fall måste du förtydliga det för dina kompisar så att de inte tar det personligt.
 
Om problemet i stället grundar sig i att din bästis beter sig illa så måste du säga det till henom. Om hen snäser mot dig, är dryg, fäller elaka kommentarer eller beter sig arrogant så är de här känslorna som du känner helt rationella. Fråga din kompis om du gjort något fel. Ge henom en chans att förklara sig. Stå på dig!
 
Lycka till nu.
Kram Flora
 
 
Läs även:
Därför behövs den dåliga feministen
Vad gör man med en dålig kyssare som man gillar?
Fyra prosalyriska böcker som får dig att häpna

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!