Creative

Reseguide: Fem pärlor i Antibes på Franska Rivieran

Reseguide: Fem pärlor i Antibes på Franska Rivieran
5 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/07/matmarknad.jpg

Antibes Matmarknad

I hjärtat av gamla stan, Antibes
Varje dag mellan klockan sex på morgonen och ett på eftermiddagen är det marknad i Antibes. Här kan du trängas tillsammans med franska småbarnsfamiljer och köpa stora knippen färsk basilika, kryddor i glasburkar och provsmaka mögelostar som sticker på tungan. Priserna är prutbara så länge du lägger armarna i kors och ser viktig ut.

https://metromode.se/files/2016/07/broc.jpg

Le Broc en Bouche

8 rue des Palmiers, Antibes


Pytteliten bistro som ligger i den gamla stan i Antibes. Varenda stol, bord och väggattiralj är loppisfyndad vilket ger stället en mysig och inbodd känsla. Personalen behandlar dig som en stammis även om det är ditt första besök och maten är fransk, gjord med kärlek och otroligt god. Bra att boka innan.

https://metromode.se/files/2016/07/edenroc.jpg

Hotel du Cap-Eden-Roc

Boulevard JF Kennedy, BP 29, Cap d’Antibes

Det här världskända hotellet ligger i Cap d’Antibes som är Antibes grannstad. Enligt rykten går det bara att betala rummen med kontanter och rika oljeshejker kommer dit med resväskor fulla av sedlar. På terrassen serveras middagar och luncher för en billigare peng för oss vanlisar. Mozzarellan smälter i munnen och utsikten är som en tavelmålning.

https://metromode.se/files/2016/07/michelangelo.jpg

Michelangelo

2 Rue des Cordiers, Antibes

Populär italiensk restaurang som ofta är kändistät. Under filmfestivalveckan är det i princip omöjligt att få bord här. Ett måste är deras tryffelpasta!

https://metromode.se/files/2016/07/littoral.jpg

Le Sentier du Littoral

Cap d’Antibes

Från södra delen av Antibes ända fram till Juan Les Pins ligger det som kallas Sydfrankrikes vackraste promenadsträck. Klipporna pekar rakt upp ur havet och mellan dem göms en slingrig stig som tar dig upp över bergen till tappa-andan-utsikter. Snöra på dig dina mest bekväma skor och gå längs branta trätrappor och klättra över stenrasen.

Antibes är en av Franska rivierans äldsta städer och grundades redan på 300-talet före Kristus! Staden är byggd som ett labyrintiskt nät av gator och gränder och osar fransk romantik.
 
Under 1900-talet var Antibes en av de stora kulturella tillhållen och både F Scott Fitzgerald och Jules Verne och skrivit flera stora verk just här. Idag är det en av riverans mest älskade platser med sina pittoreska torg, restauranger och marknader. Creative guidar dig till fem Antibes-måsten.
 
Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!