Creative

Reseguide: Möt sommaren på New Yorks bästa tak, bakgårdar och parker

Bild1

Vi är många som drömmer om att möta sommaren i trettio grader på hemliga tak i Brooklyn men det kan vara knepigt att guida sig fram i en främmande storstad. Frida Regeheim är 23 år och jobbar som copywriter på en reklambyrå i just New York. I hennes blogg skriver hon innerliga texter med mycket humor om oändliga kvällar med utsikt över Manhattans skyline, svettiga dagsfester och hångel i Bushwick. Som mästare över staden bad henne dela med sig av sina bästa tips på parkhäng, glass och takterasser m.m. för sommardagar i New York.
 
Först och främst Frida, berätta vad är det med New York du är så förälskad i?
Det låter så cheesy, men det finns inget ställe som ens går att jämföra med New York. Mina bästa dagar är när jag inte gör någonting speciellt, utan bara hänger runt på Lower East Side eller i Williamsburg med någon som är kul att hänga med. Kollar i butiker, stannar på en bar och tar en öl, äter lite mat. Det är nog det jag älskar mest med New York, det är den bästa staden att inte göra någonting i. Och alla snyggingar! De är nog det bästa.
 
bild2

För en som aldrig upplevt New York på sommaren, kan du beskriva den?
Det är SÅ svettigt. Det spelar ingen roll vad du gör, du kommer uppleva svett på ställen du inte trodde du kunde svettas på. Det är fuktigt, det luktar illa och det droppar vatten från AC-boxarna i fönsterna. Men det är underbart. Alla tak och bakgårdar fylls med människor, det blir aldrig kallt, du kan cykla överallt (inte för att jag har en cykel, men ändå) och varenda bar serverar slushy drinks som smakar godis. Det känns lite som att vara på semester trots att man jobbar.
 
Har du något insidertips för en sommar i New York?
Tunnelbanan är bra om du vill svalka av dig. Inte perrongerna, de är fruktansvärda, men nästan alla tågen är som frysboxar. Köp sliced mango i påse på gatan! Och drick vatten, antar jag.
 
Vad ska en undvika?
Alla stora shoppinggator. Får panik av att trängas runt när jag svettas.
 
bild3

Och vilka platser får vi inte missa?
 
Bästa bakgårdarna
 
1. The Narrows (1037 Flushing Ave, Brooklyn, NY 1123)
Min favoritbakgård! Det är en nice bar med god mat och bra musik i Bushwick. Bakgården är aldrig för busy, man får röka (om man nu gillar sånt…) och de har öl + shot-sets för 5 dollar. Är lite bakis just nu för jag hängde där i fem timmar igår.
 
2. Commodore (366 Metropolitan Ave, New York, NY 11211)
Blev tagen hit för första gången för bara några veckor sedan av en gullig kille och av en slump hade min kompis sin födelsedagsdrink här dagen efter. En liten bakgård till en nice, grimy bar som serverar asgoda frozen piña coladas. Snodde nachos av Aziz Ansari här dessutom!
 
3. Saturday’s NYC (31 Crosby St, New York, NY 10013)
Detta är en butik som säljer surfgrejer och kläder och accessoarer. Längst fram i butiken har de en liten kaffebar och längst bak har de en fin liten bakgård där du kan svalka dig med en iskaffe efter din shopping.
 
4. Roberta’s (261 Moore St, Brooklyn, NY 11206)
Ett pizzahak som alltid är jobbigt fullt. MEN! Ett tips är att köpa pizza från deras take-away del och sen sätta sig inne på deras stora bakgård. Lura systemet! Och drick deras slushy drinks.
 
bild4

Bästa takterasserna
 
1. Night of Joy (667 Lorimer St, New York, NY 11211)
Detta är en bar i Williamsburg vars takterass ofta är fullproppad med människor. Baren på nedervåningen är chill också om det mot förmodan skulle regna.
 
2. Wythe Hotel (80 Wythe Ave, Brooklyn, NY 11249)
Rooftopen på Wythe Hotel i Williamsburg har den finaste utsikten i stan. Här kan du sippa på dyra drinkar och se solnedgången över Manhattans skyline.
 
3. En kompis tak
Okej, kanske sämsta tipset ever om man kommer som turist, men det finns inget som slår ett “privat” tak där du kan köpa med dig en massa Modelo’s och chips och frukt eller kanske till och med BBQ om de har en grill. Spela musik du gillar, häng hela dagen och när solen går ner springer ni till närmsta klubb och dansar.
 
bild5

Bästa parkerna
 
1. McCarren Park (ligger mittemellan Nassau St på G-linjen och Bedford Ave på L-linjen)
En lagom stor park som ligger på gränsen mellan Williamsburg och Greenpoint. Köp med dig glass och käka upp den medan du spanar på folk och hundar.
 
2. Central Park (börjar vid 59 gatan mellan 5 Av och Central Park West)
Måste nämnas. Trots alla turister och dansare och musiker och bröllopspar som tar sina bilder framför fontänen så går det ju inte att komma ifrån att detta är den vackraste platsen på Manhattan.
 
3. Brooklyn Bridge Park (ligger precis mellan Brooklyn Bridge och Manhattan Bridge vid vattnet)
Här hittar du en perfekt utsikt över södra Manhattans skyline. Ta med dig picnic och kom i tid till solnedgången!
 
bild6

Lite andra tips
Bästa glassen: Uncle Louie G’s (341 Graham Ave, Brooklyn, NY 11211)
Har alla smaker man inte visste fanns, men som man bara måste prova.
 
Bästa avo-mackan: Sweatshop (232 Metropolitan Ave, Brooklyn, NY 11211)
Avo-smash blandat med fetaost och chili. Och massa bejbiga Australiensare som jobbar bakom disken.
 
Bästa iskaffet: Football Café (100 Forsyth St, New York, NY 10002)
Ett litet café på Lower East Side där du kan bläddra i fina fotbollsmagasin medan du väntar på din iskaffe. Sätt dig på andra sidan gatan och kolla in killarna som spelar fotboll i parken efteråt.
 
Bästa gömstället: Whitney Museum (99 Gansevoort St, New York, NY 10014)
När det blir alldeles för varmt, dra till Meatpacking och spring in på Whitney Museum. Där är det svalt och ljust och fint och konsten är fantastisk. Se till att gå ut på terrasserna för utsikt.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!