Creative

Sajten där kvinnor porträtteras naket, ärligt och rättfram

Sajten Herself.com beskrivs som en gest för kvinnor, med kvinnor, av kvinnor. Caitlin Stasey, grundare, beskriver sajten som en plats att beskåda kvinnor i fullkomlig ärlighet – utan syfte att tillfredsställa någon och utan den manliga blicken. Vi på Creative tycker att det är en underbar kvinnovärld att försjunka i.

Laura.herself

Kanske känner du igen Caitlin Stasey från (den helt underbara) serien Please Like Me, där hon spelar Claire. Vi på Creative har crushat totalt på henne på sistone, inte minst för hennes asfeta instagramkonto där hon ständigt lyfter upp feministiska frågor, men också för hennes initiativ Herself.com, som hon driver tillsammans med Hannah Terry-Whyte och Keenan MacWilliam.
 

Det första du möts av när du går in på sajten är en kvinna med piercade bröst. Scrollar du ner en bit hittar du porträtt av 27 andra kvinnor. Alla nakna – men utan en objektifierande blick. Dessa kvinnor får existera enbart för att existera, inte för att tillfredsställa någon annan. Varje fotoserie kombineras med en intervju om sex, kön, kropp, rädslor, motgångar, kärlek och feminism.
 

Det här är 28 insiktsfulla porträtt av kvinnor som vägrar ställa sig i ledet, som armbågar sig fria och som talar öppet om sin sexualititet. Enligt Stasey är målet att uppmuntra till solidaritet. Att glädjas av varandras framgångar snarare än att frossa i varandras nederlag. Stasey uppmuntrar oss att återta rätten till våra kroppar och ge fingret åt de som försöker dra nytta av vår osäkerhet.
 
Ja tack! Vi på Creative tycker att du ska gå in på Herself.com nu på direkten.
 

Foto: Jennifer Toole 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!