Creative

Systerskap, kamp och kreativitet – 8 zines alla tjejer borde läsa

Systerskap, kamp och kreativitet – 8 zines alla tjejer borde läsa
8 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/05/bild1.jpg

The Chapess Zine

Ett punkigt zine som visar verk av kvinnliga skribenter och konstnärer inom olika genrer och fokuserar på att representera tjejer världen över, speciellt de som tagit en annan väg än vad samhället vill. Kommer ut fyra gånger per år!

Läs mer om The Chapess Zine här! 

Foto: cherrystyles.co.uk

https://metromode.se/files/2016/05/Bild2.jpg

OOMK (One Of My Kind)

Med olika teman på varje utgivning fokuserar OOMK på att representera kreativitet, fantasi och andlighet hos icke-vita genom visuella medel. Högst politiskt och en fristad, speciellt för muslimska tjejer.

Läs mer OOMK här! 

Foto: oomk.net

https://metromode.se/files/2016/05/bild3.jpg

Zine Club Mag

Både digitalt och analogt drivs detta zine av en grupp high school-elever i södra Kalifornien för att ge en röst åt alla åsikter som aldrig når ut genom vanliga medier. Mycket ironi, arga rubriker i rosa och allmänt stor scrapbook-känsla på allt.

Läs mer om Zine Club mag här! 

Foto: Fizzy Mag

https://metromode.se/files/2016/05/bild4.jpg

Girl’s Don’t Zine

Med hjälp av konstnärer, fotografer och skribenter från världen över driver Girl’s Don’t med samhällets föreställningar av hur tjejer ska agera och vara. En färgglad tidning med personliga anekdoter med hög igenkänning rätt igenom. Gratis frakt världen över!

Läs mer om Girls Dont Zine här!

Foto: girlsdontzine.bigcartel.com

https://metromode.se/files/2016/05/bild5.jpg

Girls Get Busy

En kreativ plattform som främjar poesi, musik och andra kreativa projekt av de som identifierar sig som tjejer. De vill uppmuntra brudar till att fullfölja sina passioner och engagera sig i allt vad världen har att erbjuda eller behöver förbättra. Mycket pepp och inspiration, plus att alla deras zine finns gratis här!

Foto: issuu.com/ggbzine

https://metromode.se/files/2016/05/bild6.jpg

Cherry

Ett saftigt onlinemagasin på runt 90 sidor fullt av sagolika fotografier och texter omgivna av ångest lika mycket som magi. Mycket visdom och melankoli och får en att vilja skriva ut varenda sida och hänga på väggen.

Läs mer om Cherry här!

Foto: cherrymag.tumblr.com/

https://metromode.se/files/2016/05/bild7.jpg

Sandy

Drivet av två vänner i LA är Sandy grundat på och till för att främja systerskapet. Varje nummer kretsar kring en problematisk feministisk stereotyp (som “Crazy” eller “Slut”) och på ett rått sätt får vi ta del av krönikor, svidande samhällskritik, recept, spellistor och mycket annat.

Läs mer om Sandy här!

Foto: sandythezine.bigcartel.com

https://metromode.se/files/2016/05/Bild8.jpg

UGH MAG

Tidningen med det briljanta namnet porträtterar alla frustrationer, tankar och besattheter som kommer med att vara ung tjej. Fantastiskt skrivna texter om vänskap, smärtsamma utdrag ur mejlkonversationer och inspirerande intervjuer med tjejer som följer sina drömmar. Finns att läsa gratis via deras site.

Läs mer om UGH MAG här!

Foto: theughmag.tumblr.com

Internet hyllas ständigt som en demokratisk plats där gemene kvinna och marginaliserade grupper äntligen får sina röster hörda. Men kommersialiseringen av sociala medier har lett till att plattformar som Instagram uppdaterar sina algoritmer och mycket försvinner obemärkt i långa flöden.

Precis som den feministiska vågen på 90-talet vänder fler sig till självpublicerade zines för att ocensurerat nå ut med sina inte så populära åsikter. I dessa magasin skapas en högst politisk fristad för systerskap, DIY och konstnärliga uttryck som knyter an tjejer världen över. Creative har listat sju online och print-magasin som är extra allt.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!