Creative

Tutorial: så omvandlar du dina filmklipp till gifar – 6 enkla steg

Tutorial: så omvandlar du dina filmklipp till gifar – 6 enkla steg
6 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/06/Bild111.jpg

Steg 1

1. Steg ett är såklart att ha ett filmklipp du vill använda. Inspelat från en kamera, smartphone, photobooth eller hämtat från internet spelar ingen roll, så länge formatet går att öppna med Quicktime.

https://metromode.se/files/2016/06/Bild21.jpg

Steg 2

2. När du öppnar klippet i GIF Brewery 3 borde det se ut såhär. Det första du ska göra är att ändra storlek till det mått du behöver! Ju större desto längre tid tar det att ladda, så max 1000px i bredd skulle jag säga.

https://metromode.se/files/2016/06/bild3.jpg

Steg 3

3. När du ändrat storlek är det dags att välja hur mycket du vill ha med av din video. Tänk på att ju längre klipp, desto större fil.

https://metromode.se/files/2016/06/Bild41.jpg

Steg 4

4. Därefter kan du leka runt med färg och kontrast under “Filter”! Svartvitt brukar bli fint filmiskt och gör även filen mindre.

https://metromode.se/files/2016/06/snurran.gif

Steg 5

5. Innan du sparar ned din gif så kan du reglera “Frame Count” vilket är hur många bilder per sekund gifen ska innehålla. Ju större nummer desta mer likt en video, men det gör också filen större. Mellan 10-20 brukar bli bäst men testa dig fram. Tips är att hålla filen under 10mb!

https://metromode.se/files/2016/06/Bild61.jpg

Steg 6

6. Klicka sen på “Create GIF” och spara ned så är det klart! Bara att ladda upp.

Att göra om dina filmklipp till gifar är ett kul och personligt sätt att ge liv till din blogg, hemsida eller bara ett vanligt mejl. Framförallt är det också lätt! Här visar vi hur.
 
I den här guiden har vi använt oss av GIF Brewery 3 som finns att ladda ned för 50sek i app store. Fördelen med den är att du kan finjustera exakt storlek, längd, färg och kvalitet m.m. för extra fina resultat, men det finns även många webbversioner där ute om du söker på t.ex. “video to gif”.
 
Låt oss börja, Kolla in bildspelet!
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!