Hälsa

10 träningstips för dig som hatar att träna

Har du redan börjat ångra nyårslöftet om att gå på gymmet flera gånger i veckan? Här är 10 träningstips för dig som hatar att träna.

Foto: Pexels/Unsplash

Det är nytt år och du har bestämt dig för att 2022 är året du kommer börja träna. Det finns bara ett problem – du hatar att träna! Istället för att köpa ett dyrt gymkort som du ändå inte använder, prova dessa enkla knep som är båda enkla och effektiva.

1. Gå en promenad. Att promenera i 10 minuter kan minska stress och ångest, visar studier. Promenera utomhus för bäst effekt.

2. Prova Zumba. Det finns en anledning till att Zumba har blivit så populärt – förutom att det är bra träning är det riktigt roligt. Även annan typ av dans går bra!

3. Städa. Slå två flugor i en smäll och städa huset i en halvtimme. Det är kanske ingen högintensiv träning men du kommer definitivt att röra på dig, och att hemmet ser bättre ut efteråt är en välkommen bonus.

4. Vandra. Att vistas utomhus kan hjälpa till att mildra depression, så dra på dig vandringskängorna den här helgen och ge dig ut på ett äventyr.

5. Tv-spel. Med tv-spel kan du fäktas, boxas, dansa, spela tennis, basket och andra sporter utan att behöva lämna vardagsrummet.

6. Ha sex. Att ha sex förbränner fem kalorier per minut, vilket är ungefär lika många som krävs för att promenera i rask takt.

7. Gå en kurs i självförsvar. Att kombinera träning med en ny färdighet är alltid en bra idé.

8. Youtube-yoga. Stel? Lär dig yoga utan att behöva lämna hemmet med en av de många yoga-videor som finns på Youtube.

9. Ta trapporna. Ibland räcker det med en liten förändring i vardagen för att komma igång och bli mer aktiv. Ett annat vardagsknep är att göra squats medan du borstar tänderna. Många bäckar små!

10. Höj skrivbordet så att du kan stå och jobba. Arbetar du hemifrån? Prova att stå vid diskbänken och jobba – det är dessutom nära till kaffebryggaren.

Källor:

Insider, WebMD, Byrdie

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!