Hälsa

3 meditationsappar som gör det enkelt (och roligt!) att börja meditera

Att meditera är ett kraftfullt sätt att träna sinnet, men för dig som är nybörjare kan det kännas svårt att veta hur du ska komma igång. Börja med att ladda ner någon av de här apparna, ta några minuters paus från ditt schema – och du är på god väg att skapa en ny härlig vana! 

Foto: Unsplash

Det finns många olika meditationstekniker du kan använda dig av för att blicka inåt, stärka ditt sinne och skapa mer närvaro i din kropp. Det kan underlätta att sitta i ett avskilt rum, men du behöver inte (i motsats till vad många tror) avsätta en hel timme till total tystnad till doften av rökelse, iklädd kaftan, för att ta del av meditationens alla hälsofördelar (lägre stressnivå, ökad koncentration och bättre sömn, för att bara nämna några).

Här är tre smidiga appar som du kan lyssna på var och när som helst. Några minuter räcker – varför inte plugga in hörlurarna på väg hem i bussen? Det är visserligen inte den lugnaste platsen, men ett smart tillfälle när för att kunna få in vardagsmeditationen i ditt dagliga schema.

1. Headspace

1. Headspace

Den populära meditationsappen som uppmuntrar och peppar dig till att avsätta några minuter om dagen till att meditera (du kan bland annat få påminnelser om när det är dags).

Skådespelerskan Emma Watson har sagt att hon tycker det är “kind of genius” med en app som lär en att meditera, något vi gärna skriver under på. Välj mellan enskilda meditationer, under kategorin “Minis” finns till och med 60-sekundersmeditationer, eller paket med flera meditationer med olika syften. Det finns ett gratis grundutbud, därutöver kan du köpa till fler varianter.

Finns till iOS och Android.

Här kan du läsa mer om Headspace!

Nästa bild
2. Calm

2. Calm

Guidade meditationer och andningsprogram som hjälper dig att slappna av och minska oro i kroppen.

Du kan till exempel ställa in din egen önskade andningsfrekvens och få en röst som guidar dig till att ta långa och djupa andetag. Svårt att somna? Lyssna på en “sleep story”, påhittade berättelser som olika personer berättar. Snacka om flashback till barndomsåren när mamma och pappa läste sagor! Om du gillar grundutbudet kan du välja att bli prenumerant för att få tillgång till mer.

Finns till iOS och Android.

Här kan du läsa mer om Calm!

Nästa bild
3. Yoga studio

3. Yoga studio

Förutom yogapass hittar du även 15 guidade meditationer i den här lättanvända appen.

Meditationerna är mellan 4-10 minuter och har olika teman så som “finding peace”, “tuning in” och renew your energy”.

Finns till iOS och Android.

Här kan du läsa mer om Yoga studio!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!