Hälsa

4 tydliga tecken på att du behöver en mental paus

Det är lätt hänt att vardagen rusar på och att allt tickar på i ultrarapid utan att du själv hinner stanna upp och reflektera. Kanske är det dags att du varvar ner och tar en mental paus? Här är fyra tydliga tecken på att det är dags att ta det lite lugnt.

Foto: Unsplash

I vår moderna stressiga vardag med alla mängder av intryck och press är det lätt hänt att vi glömmer ta hand om oss själva. Vi pushar oss till att prestera på topp på jobbet, ha ett stort socialt liv och även ha det fantastiskt hemma. Det är inte undra på att vi känner att vi inte har tid till att stanna upp och varva ner. Gör vi inte det är det lätt hänt att vi stiftar bekantskap med den berömda väggen. Men det behöver inte gå så långt, här är några tecken på att du borde ta ett steg tillbaka och ta hand om dig själv

1. Du är konstant sjuk

Har du den senaste månaden haft en hosta som aldrig försvinner eller en envis förkylning som aldrig lägger sig? Har du dessutom haft mycket att göra den senaste månaden? Det är ingen slump att du känt dig sjuk samtidigt som du haft galet mycket på ditt schema. När vi är stressade utlöses ett hormon som heter kortisol som kan försvaga immunsystemet som gör dig mer mottaglig för förkylningar. Den bästa medicinen är att se till att du får tillräckligt med sömn och att du äter näringsrikt.

2. Du är så stressad över gårdagen att du inte hinner tänka på nuet

Du grämer dig över att du glömde skicka det där mejlet, att du skrev fel i din nya rapport eller att du inte har tränat på x antal veckor. Du har hamnat i en ond spiral där du bara kan fokusera på det du har gjort fel och sånt du inte kan ändra på. Detta gör att du inte kan tänka på vad som händer runt dig här och nu. Det är dags för dig att ta en ordentlig paus och låta din hjärna få andas och slappna av.

3. Din hälsa blir påverkad

Om du börjar hoppa över middagar för att du känner att du måste bli klar på jobbet eller att du struntar i att gå till tandläkaren för att det tar för lång tid är det dags att stanna upp. Att ta ansvar för sitt arbete är viktigt men det allra viktigaste är ditt välmående. Börjar du strunta i viktiga saker som får dig att må bra är det läge att ta dig själv i kragen. Så kan du inte ha det!

4. Du känner dig alltid trött men kan inte sova

Du går runt hela dagen och känns som att du skulle kunna somna på stört men när du lägger dig i sängen på kvällen kan du inte sova. Tankarna far och du blir frustrerad över att du inte kan sova, fast du är så trött. Det är svårt att slappna av om du låter dig själv fundera över allt som inte har gått som du vill och ångesten kommer krypande. Då är det inte så konstigt om du inte kan sova. Här hittar du några knep som får dig att sova bättre trots att du är stressad.

Källa: The Every Girl

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!