Hälsa

5 löptekniktips som gör det lättare att springa – direkt!

För att du på sikt ska orka springa längre och snabbare måste du såklart pallra dig ut i löpspåret, men bara genom att tänka lite extra på hur du springer kommer dina steg kännas lättare redan under nästa pass. 

Lopning

1. Slappna av
Håll in hakan, upp med blicken och försök slappna av i kroppen.

2. Tydlig armpendling
Pendla armarna rakt framåt/bakåt, med armbågarna låsta i 90 graders vinkel nära intill kroppen. Tänk att du har ett ägg i vardera handen, då håller du händerna avslappnande och undviker spända axlar.

3. Som en segway
Du har ett snöre från hjässan som drar dig uppåt och lite lätt framåt. När det börjar bli jobbigt, påminn dig själv om snöret och du kommer automatiskt att sträcka på dig lite till. Har du testat själv eller sett hur någon ser ut på en segway? För att den ska röra sig framåt måste hela du luta dig framåt. Ta med samma känsla i löpningen. Löpning är kontrollerat fallande!

4. Hög höft!
Spänn rumpan och sträck ut höften så att du kan hämta ordentligt med kraft innan du lyfter knät för nästa löpsteg.

5. Lätta, korta steg
När du lutar kroppen lätt framåt i kombination med ett lite högre knälyft och kortare steg så blir det lättare att sätta i foten under kroppen, rakt under höften. Det kan kännas konstigt i början, speciellt om du är van att ta väldigt långa steg. Men du kommer snart att uppleva att dina steg blir mycket lättare och mer kraftfulla när du inte “bromsar” dig själv genom att sätta i fötterna långt framför kroppen.

Foto: REX

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!