instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
halsa

6 mellanmål utan nötter – som du enkelt tar med i väskan

Av: Metro Mode

Nyttiga och goda mellanmålstips får vi aldrig för många av, men nyttigt är ofta synonymt med nötter – och långt ifrån alla tål eller gillar de små bruna rackarna. Här listar vi sex garanterat nötfria mellanmål som du antingen fixar hemma eller köper på stan.

Foto: Unsplash

1. Keso med frön och frukt

Kvarg eller keso som du toppar med torrostade frön (vi gillar sesamfrön, solrosfrön och pumpakärnor) och tex hallon, skivad banan, äpple och kanel.

2. Grönsaker med dipp

Skär upp ett knippe grönsaksstavar och ta med dig i en burk till jobbet. Välj gärna grövre varianter som morötter och selleri (hellre än gurka som inte mättar särskilt bra). Eller bryt buketter av blomkål och broccoli. Förbered en hummus eller annan dipp som du låter stå i kylskåpet, redo att plockas fram när du behöver den. Mixa en enkel hummus på på kokta kikärter, citronsaft, lite vitlök, olivolja, spiskummin och salt.

3. Kokt ägg

Ägg är proteinrikt, mättande och går att variera i massor – eller så äter du det som det är. Många matbutiker, pressbyrån och 7Eleven säljer färdigkokta portionsförpackade ägg. Ett snabbt och smart mellanmål, kombinera gärna med en frukt.

4. Avokado på knäcke

Finns det något godare än en riktigt mogen avokado? Nej, antagligen inte. En enkel mellanmålsvariant är att ha ett paket knäckebröd nära till hands. Fördela mosad avokado på två skivor och toppa med chiliflingor och lite havssalt. En skvätt citronsaft är pricken över i.

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår