Hälsa

Därför mår din kropp bättre när du sover naken – 3 anledningar

Djupare sömn, bättre självförtroende, hälsosammare underliv och mer sex. Och allt detta bara för att du slänger ut din pyjamas!

Foto: Unsplash

Det finns massor av tips på vad vi bör äta, hur vi ska inreda sovrummet och vad vi ska göra timmarna innan läggdags för att sova så bra som möjligt. Men faktum är att det kan vara pyjamasen som står mellan dig och den djupa nattsömnen. Och även fast du inte sover i en lång nattsärk utan hellre väljer ett par enklare underkläder så kan det räcka för att störa din sömn. Här är tre riktigt starka anledningar till att krypa ner naken under täcket.

Mer ostörd och djupare nattsömn
Släng pyjamasen och vakna pigg! Nyckeln till en bra nattsömn är en behaglig kroppstemperatur. Det mest optimala är att den sjunker en aning, eftersom en lägre temperatur är en naturlig del av kroppens sömncykel, särskilt under djupsömnen. Om du sover med pyjamas uteblir ofta den naturliga temperaturminskningen vilket stör sömncykeln och gör att du sover sämre.

Du känner dig mer självsäker och sexigare
Att vakna upp tillsammans med sin partner – utan några kläder på kroppen – är en härlig och näst intill oslagbar känsla. Det gör automatiskt att du hamnar i ett sinnestillstånd där du känner dig sexig och mer självsäker. Hud-mot-hud-beröringen stimulerar kroppens kärleks- och må-bra-hormon oxytocin som gör dig gladare och mer avslappnad. Forskning visar dessutom att sova naken uppmuntrar fysisk och emotionell intimitet vilket leder till lyckligare förhållanden.

Bättre för underlivet
När du sover naken låter du dina intimaste delar vädras och andas vilket gör att underlivet hålls torrt och risken för svampinfektioner minskar.
– Att sova naken minskar möjligheten för bakterier (som alltid finns i vaginan) att den normala hälosamma bakteriefloran i under livet, säger Nicole Prause, forskningsassistent vid University of California, till Medical Daily.
Hos män som sover utan kalsonger har man sett att fertiliteten ökar eftersom testikeltemperaturen hålls på en bra nivå. Att vara naken mellan lakanen kan också bevara spermakvaliteten.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!