Hälsa

Förkyld? Här är 6 råvaror som lindrar besvären

Man ska inte underskatta huskurernas betydelse när det kommer till förkylningar. Vi listar några väl beprövade råvaror så att du kan förbereda dig väl inför höstens snuviga näsor.

Foto: Unsplash

Förkylning är en infektion vi får i näsa, hals eller svalg och den orsakas i de allra flesta fall av virus. Det smittar mycket lätt och i dessa dagar är det, som vi alla vet, extra viktigt att vara uppmärksam vid förkylningssymtom. Vi drabbas alla av förkylningar då och då, framförallt på hösten och våren. I de flesta fall går förkylningar över av sig själva men med hjälp av vissa huskurer kan du lindra symtomen.

Viktigt med vila och lagom mycket rörelse

Det är viktigt att vila under en förkylning, men det kan vara bra att röra på sig hemma. Ta det lugnt, men försök att pyssla med något. Du ska däremot inte idrotta eller motionera med en förkylningsinfektion i kroppen. Det finns några livsmedel du kan beställa hem för att lindra symtomen och påskynda tillfrisknaden, iallafall om man ska tro på huskurer. Det skadar inte att testa!

Läs även:

Boosta ditt immunförsvar – 8 saker du bör äta för att inte bli sjuk.

Huskur mot förkylning: Fläderbär stärker ditt immunförsvar.

Så undviker du förkylning i höst – 5 knep som funkar.

Värj dig mot förkylningar med dessa grymma hälsoshots!

Morot

Morot

Med en slemlösande och något bakteriedödande effekt är rårivna morötter ett perfekt inslag till middagen om du är förkyld. Du kan även göra en värmande soppa eller juice på morot, apelsin och ingefära.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Citron

Citron

Citron kan hjälpa svullnaden i svalg och näsa då det är både antiseptiskt och sammandragande. Den är dessutom laddad med C-vitamin som boostar immunförsvaret.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Vitlök

Vitlök

Vitlök innehåller antibakteriella ämnen och kan därför motverka virusinfektioner. Skiva några klyftor och låt dra med honung och timjan över natten. Ta sedan en tesked för att lindra både hosta och halsont.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Ingefära

Ingefära

Ingefära är inflammationshämmande och uppiggande och kan därför hjälpa mycket under en förkylning. Riv den färsk och blanda med apelsinjuice.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Honung

Honung

Blanda ner en stor sked honung i te eller varmt vatten för att lindra slemhosta och rethosta.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Lök

Lök

Lök är antiseptiskt och fungerar mot hals- och öronont. Lägg den skivad i en varm raggsocka och låt verka i 30 minuter till en timme mot det område där du har värk.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!