Hälsa

Fyra av tio vuxna lider av sömnbesvär – Arla lanserar avkopplande spellista med vitt brus från Arlagårdar

Stress är ett allvarligt problem för många och fyra av tio vuxna lider av sömnbesvär. En lösning på problemet, som visat sig vara ett uppskattat hjälpmedel, kan vara ”vitt brus”. Nu lanserar Arla en spellista med vitt brus av olika ljudinspelningar från Arlagårdar för att hjälpa människor att varva ner.

Vitt brus är en bred term som täcker allt från statiskt brus till bakgrundsljud och kan beskrivas som en sorts surranden, brummande och lågfrekventa ljud som människor använder för att varva ner. Som en del av kampanjen Lev i muet har Arla producerat en avslappande vitt brus-spellista med olika inspelningar från en mjölkgård.

Rofylld upplevelse
“På en bondgård finns många harmoniska och lugnande ljud som jag tror människor njuter av, men få får uppleva på plats. Vi lanserar nu en spellista med dessa härliga ljud för att fler ska kunna ta del av den rofyllda upplevelse som bondgårdar erbjuder. Att luta sig tillbaka och njuta av ljudet från korna på betesängen, ett stilla sommarregn eller ett glas kall mjölk som hälls upp är ett härligt sätt att koppla av som jag tror många kommer uppskatta”, säger Hanna Wennderdal, Brand Manager Mjölk, på Arla.


Ljudspåren innehåller bland annat vindens sus i sommarängen, ett stilla regn mot ladugårdstaket, korna som betar och ett glas mjölk som hälls upp. Ljuden är inspelade på en Arlagård i Roslagen.

Här hittar du spellistan.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!