Hälsa

Gabrielle Spirit Junkie Bernstein: Minska stress och oro med 10 minuter på studsmattan

En gnagande oro i kroppen, skrivkramp eller stress över allt som ska hinnas med innan dagen är slut. Känner du igen dig?

Lösningen: Hoppa studsmatta!
– Efter en minut på studsmattan börjar min kropp att skaka av sig stressen, och efter 10 minuter känner jag mig så energifull men också rofylld, säger Gabrielle Bernstein, livscoach och författare till bästsäljarna Miracles Now och Spirit Junkie.

Studsmattan ger inte bara flashbacks till barndomen, den hjälper också till att stötta lymfsystemet som bland annat skyddar kroppen mot infektioner och rensar ut gamla, skadade eller främmande celler genom lymfkärlen. Lymfsystemet blockeras om kroppen inte får tillräckligt med rörelse, vilket kan leda till sjukdomar och att du åldras snabbare. Lymfkärlen går upp genom benen, armarna och upp i överkroppen, det är därför den vertikala rörelsen upp och ner på studsmattan är så bra för att transportera runt lymfvätskan.

Enkla rörelser upp och ner kan alltså hjälpa till att minska mentala, fysiska och emotionella blockeringar på rekordtid. Och om du inte har möjlighet att köpa eller förvara en studsmatta hemma, hoppa hopprep eller dansa runt i rummet istället. Gör vad du behöver för att få spänningarna i kroppen att släppa!

… Och så här kan det se ut när coola Goldie Hawn stressar ner på studsmattan!

Källa: Wellandgood.com, 1177.se

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!