instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
halsa

3 recept på nyttiga och värmande soppor med butternutpumpa

Av: Metro Mode

Värmande soppor med mycket vitaminer och antioxidanter hör hösten till. Här hittar du tre recept med en av säsongens godaste soppingredienser: pumpan! 

Foto: Pexels/Naturallyella

Butternutpumpan är lite avlång i formen, smakar sött och har vackert orange fruktkött. Den går att använda i många typer av maträtter som grytor, sallader, rostad i ugn – och i höstens mustiga soppor. Både pumpans kött och frön är fulla av antioxidanter, vitaminer och mineraler. Pumpan har till exempel rikliga mängder av alfakaroten som i kroppen omvandlas till retinol – en form av A-vitamin. A-vitamin är i sin tur bra för bland annat immunförsvaret, huden och synen (vilket känns extra viktigt under höst- och vintermånaderna).

Tips: Gröp ur pumpakärnorna, rosta dem i ugnen och strö över sopptallkriken – de är goda och dessutom rika på zink och protein.

Nedan hittar du tre recept på soppor med butternutpumpa!

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår