Hälsa

Här är 6 bästa tipsen på hur du hittar din inre frid – även om du inte har ”allt”

Du kanske inte lever det glammiga livet du drömmer om, är klar med din utbildning eller fått drömjobbet. Det kan kännas svårt att finna inre ro när vi inte förverkligat våra drömmar än och sanningen är att vi alltid tycks sträva efter det vi inte har. Men även om du inte har nått dina mål ännu kan du ändå finna harmoni, lycka och känsla av framgång – här är de 6 bästa tipsen.

Foto: Unsplash

Även om vi inte borde så jämför vi oss med andra – sociala medier och instagramflödet gör det hela mer påtagligt. Känns det som att du dagligen kämpar med att hålla dig positiv när du ändå “bara” står och stampar på samma ställe och dina drömmar känns alldeles för långt bort? Vissa dagar känner du dig grym och andra dagar undrar du varför du inte är där ännu. Livet är en berg-och-dal-bana och du är inte ensam om att känna ångest, rädsla eller tvivel.

Men även om du inte har nått din slutdestination finns det ingen anledning till att inte njuta av livet som faktiskt pågår – just nu. För börjar verkligen livet när du fått ditt drömjobb eller köpt din egna lägenhet – eller kommer du att fortsätta sträva efter andra utvecklingsmål? Högst troligt så kommer du inte nöja dig där och det är absolut inte någonting fel på att sätta upp nya mål och drömma stort. Däremot får vi inte glömma bort att njuta av vardagen även om vi inte har “allt”. Om du lyckas finna din inre frid och harmoni har du vunnit livet, och vägen till dina mål kommer att kännas så mycket roligare. Nedan listar vi de sex bästa tipsen du borde öva på varje dag.

1. Ha tålamod

Om du strävar efter att nå ett mål du har i livet är det viktigt att öva på din tålmodighet. Vissa saker tar längre tid att uppnå men det är viktigt att inte bli besatt av tanken att du inte kommer att vara lycklig förrän du nått ditt mål. Upplever du något riktigt jobbigt kan det vara bra att påminna dig själv om att motgången inte är permanent och att saker och ting kommer att bli bättre.

2. Var positiv

Ett positivt tankesätt tar dig långt i livet. Har du många negativa tankar kan du genom affirmationsövningar eller samtal med till exempel en terapeut eller psykolog öva dig till mer optimistiska tankar. Även om något är jobbigt i livet just nu behöver det inte betyda att allt är det. Att vara positiv kan ge dig det hopp du behöver och får dig framför allt att njuta mer av livet.

3. Var tacksam och uppskatta det du har

Vare sig du är singel och mest av allt i världen vill vara i ett förhållande eller inte uppnått dina karriärmål är det viktigt att uppskatta det du har. Du kanske inte har drömlägenheten, men du har i alla fall tak över huvudet. Påminn dig själv om saker du är tacksam över och skriv en lista. Tacksamhetskänslor kommer garanterat göra dig lyckligare och ge dig den energi du behöver för att nå dina mål.

4. Var inte avundsjuk

Bara för att någon har fått sitt drömjobb, betyder inte det att du inte kommer att jobba med det du drömmer om i framtiden. Fokusera på positiva känslor och unna andra lycka i livet. Det du ger får du tillbaka.

5. Omge dig av tysta stunder varje dag

Vi har tidigare skrivit om hälsofördelar med en lugn stund av tystnad som du kan läsa här. En stund av tystnad varje dag är ett sätt att träna dig själv i avslappning samt din inre frid – vilket får dig att uppskatta livet även om du inte har “allt” du drömmer om.

6. Lev i nuet och njut av resan

Alla punkterna ovan är starkt relaterade till att leva här och nu. Ibland kan våra drömmar och framtida mål få oss att glömma bort att livet faktiskt är just nu. Det förflutna har redan hänt och framtiden är inte här än – det enda du kan påverka är nuet. När du väl nått ditt mål vill du väl ändå se tillbaka på resan dit som någonting fint? Skapa härliga minnen och ha kul på vägen – fånga ögonblicket och planera in roliga saker i vardagen som ger dig livsglädje.

Behöver du tips om hur du bäst slappnar av i vardagen efter en jobbvecka med fokus på att leva i nuet, kan du få sex värdefulla tips här.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!