instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
halsa

Enkla husmorsknepet som motverkar löss

Av: Metro Mode

Många småbarnsföräldrar känner väl till de illavarslande tecknen, när barnen kommer hem från skolan eller förskolan och kliar frenetiskt i hårbottnen. Om du inte har möjlighet att ta dig till ett apotek förrän dagen därpå berättar vi här om vilka enkla husmorsknep som kan hjälpa dig i kampen mot de fruktade hårlössen!

Foto: Shutterstock

Luskammen är helt klart det bästa vapnet mot hårlössen och gnetterna som har en tendens att spridas både på skolor och förskolor. Bortsett från luskam och lusmedel från apoteket finns det även förebyggande medel när du vet att lössen börjat sprida sig. Men man har inte alltid möjlighet att springa iväg till apoteket med kort varsel, därför kan det vara bra att känna till att det faktiskt finns några husmorsknep som kan hjälpa dig i kampen mot lusen!

Husmorsknep mot löss

Bortsett från klassiska lusmedel på apoteket finns det flera käcka husmorsknep som kan fungera när hårlössen slagit till.

Applicera en riklig mängd olivolja och massera in ordentligt i hela håret och hårbottnen. Låt oljan sitta i över natten och luskamma sedan håret mycket noga. Prodeduren behöver upprepas några gånger för att vara säker på att bli av med alla gnetter.

Skölj håret i en generös mängd äppelcidervinäger. Blanda 1 dl äppelcidervinäger med 5 dl vatten, på så sätt får du äggen att lossna. Applicera sedan kokosolja i hela håret och hårbotten och låt verka över natten. Gå sedan igenom håret noga med luskam och schamponera som vanligt. Upprepa gärna proceduren efter några dagar för att vara säker på att bli av med alla ägg.

Källa: TV4

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår