Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Josefine Bengtsson om livet i och utanför en yoga-bubbla

Metro Modes bloggare Josefine Bengtsson, “Josefines yoga“, har varit på yoga-retreat i skärgården och befinner sig i en bubbla just nu. Hon beskriver det fantastiska i att befinna sig i en yoga-bubbla med andra deltagare men också hur skrämmande det kan kännas när hon väl lämnar den.

josefines-yogaFoto: Instagram/@josefinesyoga

– I en bubbla. Älskar livet just nu. Pendlar mellan retreat och ledig. Skärgård och stan. Kollektiv och egentid. Det är vackert. Vi har haft två weekendretreat på vårt nya ställe i skärgården nu. WOW. Det har varit som en dröm, skriver Josefine.

Josefine syftar på sitt yoga-retreat med yogiakademin ute i skärgården. Platsen med vacker natur och fågelkvitter som är befriad från andra människor och bilar – bara en halvtimme bort från stan.

– Som vanligt på våra retreat blev jag påmind om hur vackra människor är när de plockar bort sina lager och masker, när de vågar visa sig själva. Precis som jag anländer de flesta nämligen till retreaten med mängder av fasader som skyddar mot samhällets kyla och världens galenskap.

Deltagarna brukar efter bara några klasser träda in i “bubblan”, där man lägger sin välpolerade sida åt sidan och känner inåt istället. Och det är när de låter alla sidor synas, “dåliga” som “bra”, som deltagarna slappnar av och känner av friheten. Josefine berättar också om känslan när hon lämnar bubblan, hur hon kan bli rädd och genast sätta på sig en fasad för att skydda sig själv. Hon beskriver det som en känsla av att stänga in sig själv och bli osynlig.

– Dagarna emellan, när jag åkt in till stan för att hålla event eller fixa lite saker känns lite skrämmande. Utanför vår bubbla känner jag nämligen att det finns som en stark kraft som gör allt i sin makt för att försöka få mig bort från hjärtat.

Men denna gång försöker Josefine stanna i kroppen och hjärtat. Hon försöker göra allt i sin makt för att jobba emot den samhällskraft hon känner av och att inte stänga in sig själv.

Läs hela det inspirerande inlägget här!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!