Middagstips: Hälsoprofilernas veckomatsedel med goda och nyttiga recept
Ladda upp i kylen och skafferiet inför den nya veckan –Goda, mättande och nyttiga middagsrecept. En mix av vego, fisk, kött och fredagstacos med pulled oumph står på menyn.
Måndag: Träningsglädje-Saras Vegetariska pasta med vitlöksfräst spenat
Koka pasta i en kastrull.
Fräs spenat med vitlök i en stekpanna, eventuellt med lite smör.
Riv parmesan.
När pastan är klar, häll i lite frysta ärtor som får snabbtina i det varma vattnet.> Sila bort pastavattnet och häll den vitlöksfrästa spenaten i pastakastrullen.
Strössla över flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.> Lägg upp på tallrik och toppa med parmesan. Enkelt! Och gott!
Tisdag: Anja Forsnors Sashimisallad med salmalax
1 portion
1 litet paket salmalax
machesallad
gurka
sockerärtor
avokado
koriander
Ringla över sesamolja, tamarisoja, citron och honung på salladen och toppa med sesamfrön, cashewnötter och gojibär.
Onsdag: Fannie Redmans Hamburgare med avokado och mozzarella
500g Etiskt Köttfärs
Blandspenat
Rödlök
Avocado
Körsbärstomater
Mozzarella
Surdegsbröd
Kryddor till biffarna: Chili, Cayenne, Spiskummin, Paprikapulver och salt
Gör såhär: Dela upp köttfärsen i fyra delar och platta ut dem till biffar, krydda dem efter smak, jag tycker om chili så jag öser på hehe. Stek dem efter smak och tycke!
Sallad: Blanda alla salladsingredienser ihop med mozzarellan och olivolja.
Servering: Rostad surdegsbröd i botten, senap, salladen med mozzarella och sedan på med biffen!
Torsdag: Foodjunkie-Editas Asiatiska hummusrullar
Tortillia bröd
avokado
lime
sesamfrön (rostade)
koriander
Hummus:
1 burk kikärtor
1 lime
5 msk matolja
1 dl msk vatten
1 tsk kummin
1 vitlök
valfritt chili
ca 1 tsk salt
Lägg allt i tortillan och rulla ihop.Lägg på en ungsplåt, riv över lite ost. Låt stå i ugnen ca 15 min på 225 grader.
Gott med en krispig sallad!