Blåbär- och jordgubbspaj av hälsodessertmästaren
Pajskal, en vit fluffig kräm – och så massor av goda bär som topping. Det är delarna du behöver för att svänga ihop en fräsch efterrättspaj till kräftskivan och andra middagsbjudningar.
Här hittar du hälsodessert-mästaren Chocolate Covered Katies supergoda kokosyoghurtpaj, som du toppar med dina favoritbär.
Fluffig bärpaj med kokosyoghurt
Ingredienser
5 dl tjock naturell yoghurt, tex turkisk eller grekisk
1 dl rumstemperad kokosolja
2 msk vaniljpulver
1/4 msk kokossocker (eller annan valfri sötning)
1/8 msk salt
Färska blåbär och jordgubbar (eller andra goda frukter och bär, som björnbär och hallon)
Pajskalet:
125 gram smör
1/2 dl socker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
1. Pajskalet: Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och rör ner socker, havregryn, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter.
2. Blanda yoghurten, kokosoljan, vaniljpulvret, sötning och salt till en len kräm. Bästa resultat får du genom att använda en matberedare eller blender. Smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning.
3. När pajskalet har svalnat i sin form, häll över yoghurtblandningen och låt stå kallt (gärna över natten) tills pajen går att skära upp i bitar.
4. Toppa med de färska bären före servering.
Receptinspiration från Chocolatecoveredkatie.com
KÖP