Nyttiga kokos- och hallonmuffins – klara på mindre än 20 minuter!
När du är sugen på något gott och det ska gå snabbt, släng in de här nyttiga muffinsen i ugnen och du kan strax njuta av en härlig mix av kokos och hallon.
I det här receptet har vi blandat kokosmjöl med bakprotein som är ett protein speciellt utvecklat för att kunna användas vid bakning och matlagning. Protein är mättande byggstenar för kroppen, så muffinsen passar lika bra till mellanmål som till fika eller efterrätt. Klicka på lite vispad grädde så har du en enkel bakelse!
Kokos- och hallonmuffins
Ingredienser:
3 ägg
1 dl kokossocker
0,5 dl bakprotein (finns i hälsokostbutiker)
1 dl kokosmjöl
1 dl kokosflingor
100 g kokosolja
0,5 dl havregrädde (eller annan valfri grädde)
2 tsk bakpulver
Hallon
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen och sockret poröst. Häll i grädden och oljan. Blanda alla torrvaror för sig och rör ner i smeten. Fördela smeten i muffinsformar och sätt några hallon i varje. Grädda i 12-14 minuter.
Om du vill byta ut bakproteinet mot mer kokosmjöl, tänk på att kokosmjöl absorberar mer vätska än vanligt mjöl/bakprotein. 0,5 deciliter bakprotein motsvaras av cirka 1 matsked kokosmjöl.
Fotograf: Goodto.com