instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
halsa

Övningarna som tränar din styrka och kondition – samtidigt!

Av:

När du vill slå två flugor i en smäll (alltså träna kondition och styrka samtidigt) – då är det styrkeövningar med hopp du ska satsa på! Här visar Metro Modes Jenny Sunding sina övningsfavoriter som ger både starka benmuskler och ett starkt hjärta.

Foto: Lisa Dahlgren

Om du har ont om tid men ändå vill hinna med ett snabbt pass så gör du helt rätt i att plocka in några styrkeövningar med hopp i ditt träningsprogram. Hoppmomentet, i kombination med att kroppens stora muskelgrupper runt ben och rumpa aktiveras, gör att pulsen ökar så att hjärtat får jobba ordentligt. Explosiva övningar, som till exempel upphopp och boxhopp, är dessutom guld värda om du i vanliga fall har svårt att få bra effekt när du styrketränar rumpan.

De här fem intensiva styrkeövningarna kan du göra var och när som helst. Allt du behöver är ett par stabila träningsskor och ett trappsteg (eller liknande) att hoppa upp på.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår