Polkabetscarpaccio med fetaost och syrlig avokadodressing
Att bjuda på trerätters behöver varken vara dyrt eller tidskrävande. De bästa förrätterna kan du dessutom förbereda långt innan gästerna knackar på dörren. Den här polkabetscarpaccion är både enkel, vacker för ögat (eeh JA) och galet god. Strö över generöst med fetaost och sätt pricken över i:et med den syrliga avokadodressingen. MUMS!
Du hittar receptet nedan.
Polkabetscarpaccio med fetaost och syrlig avokadodressing
Recept för två personer:
2 polkabetor
50 g fetaost
1 msk olja
2 msk granatäppelkärnor
2 msk rostade pumpakärnor
1 krm chiliflakes
Avokadodressing:
1 avokado
4 msk rapsolja
1 klyfta vitlök
½ citron
Salt
Svartpeppar
Dressingen:
Mixa avokado med olja och citronsaft.
Pressa i vitlök.
Salta och peppra.
Gör så här:
1. Skiva polkabetorna fint med mandolin (har du ej går det fint med osthyvel).
2. Rosta pumpakärnorna lätt i torr stekpanna tills de fått fin färg.
3. Placera ut betorna på en tallrik och ringla olivolja över.
4. Strö över granatäppelkärnor och toppa med rostade pumpakärnor.
5. Smula sönder fetaost.
6. Ringla sist över avokadodressing och toppa med chiliflakes.
Fotograf: Cassandra/Metro Mode