Popcorn 2.0 är här – goda, nyttiga och billigare än dem du ätit hittills
Prova den nya sortens popcorn som slår den gamla varianten med hästlängder. Världens godaste snacks som du enkelt fixar med bara tre ingredienser.
Den här typen av upptäckter gör oss lyriska. Snacks är ju något som borde vara en mänsklig rättighet och när det därtill blir ännu vassare än förlagan blir vi lite lyckliga i själen. Den här gången är det dessa oemotståndliga “Popcorn 2.0” som vi fallit för. De små fluffiga majspuffarna, plastig frityrolja och microvågs-tillagning har dock ersatts av finfördelad blomkål, hälsosam olivolja och en gammal hederlig ugn! Fräscht va?
Kolla in receptet här!
Annons
Ingredienser:
– 1 blomkålshuvud
– En skvätt olivolja
– Popcornkrydda med cheddarsmak eller finmalen parmesan, krydda efter behag!
– 1 blomkålshuvud
– En skvätt olivolja
– Popcornkrydda med cheddarsmak eller finmalen parmesan, krydda efter behag!
Så här gör du:
- Värm ugnen till 200° grader.
- Skär upp blomkålshuvudet några större bitar.
- Sedan kan du för hand bryta och dela bitarna i samma storlek som ett poppat popcorn.
- Sprid småbitarna över en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Ringla lite olivolja över bitarna och strössla sedan med kryddan eller osten.
- Rosta sedan blomkålen i ugnen i ungefär 25 minuter, eller tills de fått en härligt gyllene yta.
- Njut!
Fotograf: SoDelicious Recipes