Bakad havregrynsgröt – uppdaterade klassikern är vår nya frukostfavorit!
Att hinna med en ordentlig frukost på morgonen kan ibland vara svårt! Så varför inte testa på något nytt? Metro Modes tidigare hälsobloggare Fannie Redman tipsar om hur vi kan tillaga den traditionella frukosten på ett nytt sätt – smidigt och så enkelt!
Den traditionella havregrynsgröten är en stor favorit på frukostbordet och en bra start på dagen, men varför inte ge den en ny touch? Det är så gott att tillsätta nya smaker och baka gröten i ugnen. Blanda havregryn och chiafrön med kanel och honung och låt gröten gräddas i ugnen på 200 grader. Toppa med färska bär och frukt och vips så har du en stabil frukost. Supergott och framförallt så enkelt!
Bakad havregrynsgröt
Du behöver:
(2 personer)
3 dl Havregryn
1 msk chiafrön
1 tsk salt
1-2 tsk Kanel
1 tsk Bakpulver
1-2 tsk Guarana pulver
1-2 tsk Honung
1-2 msk kokosolja
1 ägg
1 paket Graviola
1 dl mjölk (valfri mjölksort)
Gör så här:
Mixa alla torra ingredienser och sedan alla ”blöta” till en bra smet, häll allt i en ugnsfast form. Toppa med några bananskivor innan du ställer in den i ugnen på 200 grader i ca 20 min (tills ytan blivit krispig)
Servera med frukt, bär, en klick jordnötssmör och mjölk!
Fotograf: Fanny Redman Metro Mode