Nyttig paj med spenat, zucchini och fetaost – Den perfekta picknick-maten!
Att packa picknickkorgen med godsaker är ett enkelt sätt att förgylla en helgdag eller vardagskväll. Sväng ihop en snabb paj och du har mat till många. Det här receptet gör garanterad succé!
Den här matpajen behöver inte serveras varm, utan gör sig lika bra efter att den har svalnat. Skär upp lagom stora portionsbitar och ta med ut i parken.
Paj med fetaost, squash och spenat
Ingredienser
Pajskal
4 dl mandelmjöl
0,5 dl mixade sesamfrön
75 g smör
1 ägg
lite salt
Fyllning
Fryst, hackad spenat
salt
peppar
vitlöksklyfta
2 ägg
2 dl matgrädde/grädde
1 schalottenlök
1 zucchini/liten squash
ca 100 g fetaost
Gör så här
Blanda alla ingredienser till pajskalet, tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter på 200 grader.
Tina den frysta hackade spenaten i en stekpanna med en skvätt vatten, salt och pressad vitlöksklyfta. Blanda spenaten med en stanning som du gör på ägg, matgrädde/vanlig grädde, salt och peppar.
Hacka och stek schalottenlöken samt tunna skivor av zucchini/squash.
Fördela squashen och löken i pajskalet och häll på spenat- och äggstanningen.
Toppa med smulad fetaost och grädda i ugnen på 175 grader i drygt 20 minuter.
Foto & recept: Jenny Sunding