Hälsa

Så kommer du igång med yogan – Josefine Bengtssons bästa tips

Vill du börja yoga men vet inte riktigt hur du ska komma igång? Låt dig då inspireras av Josefine “Yoga” Bengtssons bästa råd för hur du kan uppleva yogans magi.

yoga-josefine-tipsFoto: josefinesyoga.metromode.se

“Tiden på yogamattan ger mig glimtar av något mer och större – den där känslan av kärlek och harmoni som alltid finns där inombords oberoende yttre omständigheter. Känslan av meningsfullhet”, skriver hon i sitt blogginlägg.

För Josefine är yogan något som hjälper henne att släppa alla tankar på ytligheter och problem och istället njuta av nuet. Hon vill att alla ska få uppleva yogans alla fördelar och delar därför med sig av några tips för dig som är sugen men inte riktigt har tagit steget än.

Våga vara sämst i klassen!

Alla är nybörjare någon gång och det är inget fel med det. Till och med självaste Josefine Yoga var förvirrad på sin första yogaklass, skriver hon. Det är okej att inte vara bäst!

Våga vara sämst i klassen!

Som med allt man lär sig handlar det nog mycket om att våga vara nybörjare. Jag fattade ingenting på min första yogaklass. Det är ok att inte vara ”bäst”. Alla har ju varit nybörjare någon gång.

 

Ge inte upp efter första försöket!

Det finns 100-tals fantastiska yogalärare och nästan lika många yogaformer bara i Sverige. Vilket ju är magiskt eftersom vi alla är olika. Du kommer inte att digga alla lärare eller yogastilar men provar du dig fram kommer du hitta rätt. Mitt tips är att du bestämmer dig för att testa minst fem olika typer av yoga och yogalärare den kommande månaden.

 

Ha tålamod!

Det tar tid att öppna upp kroppen och att hitta lugnet i meditation. De flest av oss är vana att pusha oss själv i vår vardag men försök att lämna den attityden när du ställer dig på yogamattan, ha tålamod och låt allting ske i sin takt.

 

Åk på retreat!

Det kan vara svårt att ge yogan en ärlig chans på hemmaplan, kanske lyckats du stressa in på en klass då och då men mycket mer så blir det inte med ditt fullproppade schema. Därför kan jag verkligen rekommendera att sticka iväg på ett retreat för att komma igång och skapa en rutin som sen är lättare att fortsätta med hemma.

 

Fem minuter om dagen

Mitt tips är att bestämma sig för att köra lite yoga och meditation varje morgon i en månad och se vad som händer. Min filosofi (och de flesta andra yogalärares) är att 5 minuter om dagen ger mycket mer än 90 minuter varannan vecka. Under dessa minuter kanske man shakar, gör en kroppsscanning i stillhet eller ett gäng solhälsningar – det spelar ingen roll vad man gör så länge fokus är på förnimmelserna i kroppen.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!