Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Kevin Triguero tipsar: Så hittar du träningsglädjen när motivationen tryter

Puff_kevin
Att prestera på topp och alltid ha energi att orka med dagens alla måsten är inte alltid enkelt. Man kan lätt hamna i svackor i vardagsrutinerna men även när det gäller träning.

– Vi känner alla stress från vår omgivning och kring saker som ska hinnas med. Men det är otroligt viktigt att komma ihåg att träning faktiskt bidrar till att underlätta stressen och den ger oss ny kraft att fortsätta kämpa, berättar Kevin Triguero på sin blogg.

Träning är därför en viktig del att försöka hinna med för sin egen skull och för att bidra med mer glädje, energi och motivation till allt annat i livet. Men vad gör man då om man dessutom saknar motivationen och orken att ta sig till gymmet?
– Det finns enkla men effektiva knep på hur man förbereder sig för att stå emot när motivationen tryter.

Här är Kevins bästa motivationstips
1. Planering.
Se till att träningspassen finns nedskrivna i ditt veckoschema och bestäm dig för att ingenting får rubba dessa.

2. Ring en vän.
Många har förmodligen aldrig funderat över detta men vänner finns faktiskt där för att hjälpa oss och när allt känns tungt. Har du en vän som älskar att träna så kan det vara värt att höra av sig till honom eller henne nästa gång du känner att motivationen sviker dig.  Att bli peppad av andra brukar ofta fungera bättre än att försöka peppa sig själv.

3. Var förberedd. Det tuffaste som finns när man är omotiverad är att ta sig till gymet men är man väl där så brukar man få saker gjort. Trixet ligger i att vara förberedd, dvs. på med träningskläderna så fort du vet att du ska träna eller drick något som piggar upp dig såsom en pre-workout exempelvis. Sätt på en riktigt bra låt som höjer stämningen eller varför inte se in kort inspirationsvideo? Om du är medveten om att detta kan hända så kan du också vara förberedd med sådant som vänder på steken och gör så att du kommer iväg till gymmet.

Läs även:
Hanna Göranssons lyxiga och krämiga varm choklad med cashewnötsmör
PT-Fia:”Sluta göra hälsa till ett straff!”
PT-Fia lyfter vår tids viktigaste ämne – psykisk ohälsa

Av: Kevin Triguero

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!