instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
halsa

Så undviker du förkylning i höst – 5 knep som funkar!

Av: Metro Mode

Ont i halsen, rinnande näsa och blytungt huvud – en riktig dunderförkylning är det sista vi vill ha nu när hösten kommer. Här är våra tips för att undvika eländet!

Foto: Unsplash/Pexels

Förkylningar smittar lätt, speciellt under den första sjukdomsdagen och några dagar därefter. När du väl trillat dit behöver din kropp få vila, sömn, näringsrik mat och vatten för att återhämta sig. Dessa fyra viktiga delar i din vardag hjälper dessutom till att förebygga virusinfektioner inför de kommande förkylningstiderna, så att du slipper bli sjuk. Andra vanliga metoder vi svenskar har för att slippa förkylningar är att undvika snoriga barn, förkylda människor, att ta på handtag och att skaka hand med folk, visar en undersökning från McNeil och Ipren. I de allra flesta fall går förkylningen över utan att du behöver söka vård, men feber som håller i sig i mer än fyra dygn kan vara tecken på en infektion som behöver behandlas. Om du får förvärrade symtom från öron, hals eller luftrör och bihålor kan du också behöva träffa en läkare.

Att undvika snoriga människor och sömn i all ära, men det finns även andra bra tips för att slippa drabbas av elaka höstförkylningar.

Nedan hittar du fem av våra favoriter:

Källa: Vårdguiden & Novus (Allmänheten om förkylning)

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår