Spännande recept med extra vitaminer – så bakar du och lagar mat med Brämhults juicer!
Brämhult började pressa sina juicer redan i början av 60-talet. Idag kan de stoltsera med ett stort och varierande utbud av juicer för alla smaker. Men varför stanna vid att bara dricka? Nedan listar vi ett flertal recept där du både kan baka och laga mat med de härliga färskpressade juicerna!
Brämhult har också nu en kampanj som bygger på enkelhet och ärlighet. “Just Natural” är ett koncept som vuxit fram ur företagets passion att skapa produkter som är 100% naturliga. Produkterna innehåller enbart färska råvaror.
Se 7 smarriga recept nedan!
Bäriga favortimuffins
Njut dem nygräddade! Eftersom de är i princip fettfria håller de sig inte saftiga jättelänge.
Du behöver:
1,5 dl Brämhults Nypressade äpplen
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
0,25-0,5 tsk salt
6 dl blåbär
2 ägg
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg och juice, blanda till en jämn smet. Tillsätt bär och vänd ner i smeten. Skeda upp i muffinsformar eller plåt.
Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter.
Recept: Brämhults
Fotograf: Brämhults
Gazpacho på morotsjuice
Njut av en fräsch och hälsosam soppa fullproppad med smak! Vill du ha den lite hetare funkar det utmärk med ett tillskott av röd chili.
Du behöver:
0,3 L Brämhults Nypressade Morötter (lilla flaskan)
1 röd paprika
1 röd lök
0,5 gurka
1 avokado
2 stora tomater
Färsk persilja, färsk basilika efter smak
1 msk olivolja
Smaka av med salt, peppar och citron
Gör så här:
Dela alla grönsaker i mindre bitar och kör i mixer. Tillsätt Nypressade morötter, olivolja, kryddor och kryddgrönt och blanda till slät konsistens. Servera med en klick matyoghurt eller creme fraiche.
Recept: Brämhults
Fotograf: Cheshire Smokehouse
Pannacotta med kryddig äppelsallad
Du behöver: (för 6 portioner)
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 tsk äkta vaniljsocker
4 msk Brämhults Nypressade äpplen
3-4 gelatinblad
Kryddiga äpplen:
3 dl Brämhults Nypressade äpplen
1 kanelstång
2 stjärnanis
2 msk honung
3-4 äpplen, skalade och tärnade
(Ev. mer juice att späda med)
Gör så här:
Äpplig vanlijpannacotta
Koka upp grädde. Tillsätt socker, vaniljsocker och juice. Smält gelatinbladen och rör ner. Häll i vattensköljda portionsformar, till exempel glas eller små skålar. Låt stå i kylen minst två timmar.
Smakrik sallad
Blanda nypressade äpplen, kanelstång, stjärnanis och honung. Småkoka i cirka 5 minuter. Ta upp kanel och anis och lägg ner de tärnade äpplena. Koka ytterligare ett par minuter. Låt svalna.
Vid servering
Skeda upp äppelröran på pannacottan direkt i formen, eller forma den fint på tallrik och lägg salladen bredvid. Garnera gärna med färsk mynta!
Recept: Brämhults
Fotograf: Brämhuls
Apelsinbröd
Du behöver:
Receptet ger 1 limpa.
5 dl Brämhults Nypressade apelsiner
2 påsar torrjäst
1 msk salt
1,5 dl vetekross
1,5 dl vetekli
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl rågmjöl
5 dl vetemjöl
Gör så här:
Värm nypressade apelsiner till cirka 42 grader. Rör ner torrjästen så att den löser sig. Blanda ner övriga ingredienser.
Häll över degen i en 1,5 liters avlång form, smord och bröad. Låt jäsa under bakduk i 1,5 timma.
Grädda limpan i nedre delen av ugnen: 175°C i cirka 1,5 timme.
Recept: Brämhults
Fotograf: Brämhults
Morotssmoothie med tropisk touch
Lika mycket smak som nyttiga vitaminer får du i den här färgglada hälsosmoothien!
Du behöver:
För 2 stora glas.
0,3 l Brämhults Nypressade morötter (lilla flaskan)
1 dl Brämhults Nypressade apelsiner
2 frysta bananer, skivade
0,5 limefrukt, utan skal
Citronsaft
Riven kokos
Gör så här:
Blanda de kylda ingredienserna i en blender eller med stavmixer. Häll upp i glas och strössla lite riven kokos på toppen. Servera och njut!
Recept: Brämhults
Fotograf: Brämhults
Snabb fisksoppa med citrus
Du behöver:
För 4 portioner.
5 st medelstora potatisar
2 st gula lökar
400 g krossade tomater
1 l vatten
2 st tärningar fiskbuljong
2 st vitlökskyftor
svartpeppar
fänkål
timjan
salt
400 g fiskfilé, torsk eller hoki
1-2 dl Brämhults Nypressade apelsiner (efter smak)
Gör så här:
Skär potatis och lök i mindre bitar. Koka upp vattnet tillsammans med krossade tomater och buljongtärningar. Lägg i potatisen och löken.
Pressa ner vitlök och krydda efter smak med svartpeppar, fänkål, timjan och salt. Låt alltsammans koka på svag värme tills potatisen är mjuk, cirka 15-20 minuter.
Blanda ner fisken skuren i bitar, öka värmen något och koka ytterligare ett par minuter.
Ta grytan från värmen, häll i nypressade apelsiner, rör om och servera omedelbart!
Recept: Brämhults
Fotograf: Brämhults
Somrig glassbomb!
Du behöver:
5 st ägg
0,75 dl socker
7,5 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2,5 dl Brämhults hallondryck
10-15 små maränger
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Vispa grädden tills konsistensen är fast. Rör ner grädden i ägg- och sockerblandningen tillsammans med vaniljsockret.
Häll glassmeten i en plastbunke med rund botten som rymmer cirka 1,5 liter. Ställ i frysen 6-8 timmar.
Ta fram glassbomben och låt stå i rumstemperatur i 30 minuter. Gröp sedan ur den med sked och gör ett hål som du fyller till hälften med en blandning av glass och Brämhults hallondryck.
Smula ner maränger över blandningen i hålet och fyll på med resten av glass/dryckblandningen. Ställ in i frysen ytterligare några timmar så att den stelnar ordentligt.
Vid servering
Stjälp upp glassbomben på fat, är det svårt att få loss den så skölj botten på bunken med varmt vatten. Dekorera gärna med färska jordgubbar!
Recept: Brämhults
Fotograf: Brämhults