instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
halsa

Studie: Så reagerar hjärnan när klitoris stimuleras

Av: Metro Mode

Forskningen har nu äntligen kartlagt vilken del av hjärnan som är kopplad till kvinnans klitoris. Genom att använda sig av lufttrycksstimulering har man nu kunnat mäta hjärnaktiviteten och på så vis vilken del av hjärnan som reagerar på att du rör vid klitoris.

Foto: Unsplash

Testet genomfördes på 20 friska kvinnor i åldern 18-45 år och gjordes med hjälp av en specialdesignad apparat som erbjuder lufttrycksstimulering. För att kunna få fram ett tydligt svar har man varit tvungen att använda exakt stimulering av klitoris, något som lufttrycksvibratorer är experter på.

Kan minska orgasmklyftan

Kvinnornas hjärnaktivitet registrerades samtidigt i en MR-skanner och visade att klitoris är kopplad till det som kallas för hjärnans somatosensoriska cortex. Det är den del av hjärnan som registrerar sinnesintryck, exempelvis beröring. Christine Heim som är medförfattare till studien och professor i medicinsk psykologi menar att kunskapen kan bidra i behandlingar av både trauma och sexuell dysfunktion. Att studien fokuserar på just stimulering av klitoris istället för penetration kan dessutom bidra till att få bort den orgasmklyfta som finns mellan kvinnor och män.

80% av kvinnorna kan nämligen inte få orgasm genom penetration och därför är detta nya fokus och erkännandet av klitorisstimulering ett hopp om fler framtida orgasmer för många!

Spana in de mest populära lufttrycksvibratorerna just nu och klicka hem din egen!

Källa: Sinful

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår