Home

Hemma hos Mathilda och Anders – grå toner, marmor och trägolv

 
Med en liten bebis i magen blev det snabbt dags för Mathilda och Anders att leta efter ett större boende. Valet föll på en ljus, välplanerad trea på en lugn gata mitt i stan.
 
– Direkt när vi klev in i lägenheten tyckte vi att den kändes väldigt hemtrevlig och vi fick en härlig känsla, berättar Mathilda. Vi köpte den faktiskt innan visning. Det hela gick väldigt fort, och från en dag till en annan var den vår. Nu har den lilla familjen, som består av Mathilda Brusewitz, just nu mammaledig med den bedårande lilla Frank, och pappa Anders Dahlberg som är delägare och driver cykelvarumärket Bikeid, gjort sig ordentligt hemmastadda.
 
 
Av. Sanna Fischer Nordström.
Foto. Jesper Florbrant.

 
 
 
InredningInredning
 
Inedning
 
 
– Vi har bott i lägenheten i drygt ett år nu och vi älskar området. Mitt emellan Vasastan och Östermalm och med ett gäng härliga restauranger och caféer i närheten, fortsätter Mathilda.
 
Lägenheten, som går i mjuka grå toner med klassiska material som marmor och vackra trägolv, känns varm och ombonad.
 
– Egentligen tyckte vi nog att den var i minsta laget, men de vackra bröstpanelerna och de djupa stora fönstren fick avgöra, samt att den faktiskt har allt vi just nu behöver.
 
 
Sovrum, inedning
 
Inredning
 
Inredning
 
 
Från vardagsrummet öppnar Mathilda upp de vackra balkongdörrarna som leder ut till en stor uteplats där det finns plats för både grill och egna utemöbler.
 
– Här kommer Frank kunna leka loss i sommar och det känns härligt med en egen uteplats som blir som ett extra rum så fort solen tittar fram, säger Mathilda.
 
Matilda vet precis hur hon vill ha det hemma, var sak har sin plats och hela inredningen harmoniserar fint tillsammans.
 
 
Vardagsrum, inredning
 
Vardagsrum, inredning
 
Vardagsrum, inredning
 
 
– Jag tycker ju egentligen att man ska låta saker få växa fram, fortsätter Mathilda. Men det är något jag aldrig har lyckats med själv, snarare är jag lite av en expert på att hetsa fram saker. Jag har lärt mig att jag snabbt tröttnar och vill göra om, men då är jag i alla fall bra på att sälja saker. Dessutom kan man ju faktiskt göra om med små medel. Nya kuddar eller ett nytt överkast kan ändra ett helt rum. Hem med personlighet är alltid det som är bäst i slutändan.
 
I kvarteren runt lägenheten ligger en mängd härliga restauranger och caféer, något familjen gärna utnyttjar på helgerna.
 
 
Matbord
 
Inredning Inredning
 
 
– Vi älskar att äta brunch med vänner för att sen promenera bort till Humlegården och gunga och leka med Frank. En perfekt lördag slutar med att vi plöjer ett gäng avsnitt av The Jinx tills ögonen blöder.
 
Mathilda som älskar att göra om hemma känner sig just nu ganska stillad i sitt inredningsbehov. – Vi har gjort det viktigaste med lägenheten så nu är det bara småfix kvar, och det tar vi vart efter.
 
 
Hall inredning
 
Hall inredning
 
 
– Det är klart att det alltid finns möbler man drömmer om. Anders suktar efter ett par PK 22 fåtöljer att ha vid soffan. Soffan och vardagsrummet är för övrigt den platsen vi spenderar mest vaken tid i. Vintertid är vi nog två riktiga soffpotatisar, jag och Anders.
 
Mathilda serverar oss kaffe och bullar kring det snygga matbordet och berättar att de gärna vill bo större så småningom i takt med att Frank blir äldre.
 
– Men både Anders och jag är uppvuxna i stan så vi kommer säkert bli kvar i området som de stadsråttor vi är.
 
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!