Home

Liva upp hemmet med en färggrann dinosaurie

Desert Dino inredningsdetalj
Dinosaurierna är tillbaka i ny tappning. Metro Mode har träffat Nina Asp, grundaren till DesertDino, för att ta reda på hur sjutton den galna idén att skapa dinosaurier med kaktusar fick liv.
 
 
Av: Elina Malm
Foto: Petter Johansson

 
Hur uppkom idén till att skapa just färggranna dinosaurier med kaktusar?
– Jag har alltid haft kreativa idéer för mig redan sen barnsben. Sedan har jag alltid haft ett stort intresse för secondhand, både kläder och inredning. Är ständigt på jakt efter udda saker, gärna med en historia. Under en två månaders road trip i USA fick jag en oväntad craving att börja skapa saker igen. Förmodligen gjorde alla nya intryck samt kaktusar och spår av dinosauriefossil sitt men det var där ute i öknen jag fick idéen!
 
Nina Asp, grundare av Desert Dino
 
Du gör allt arbete för hand, hur går du tillväga?
– De allra flesta dinosaurierna kommer från olika loppisar. Mestadels från Sverige men en och annan följde med från USA också. Alla hål anpassas efter hur dinosaurieryggen ser ut och med en tanke om vilken kaktus jag vill plantera. Det är viktigt att se det färdiga resultatet redan från början när det gäller kombinationen dinotyp, färg och kaktus tycker jag! DesertDinos originalfärger är svart, guld och silver men nu till sommaren finns en vårkollektion på besök i mer pastelliga färger. Efter dinon fått en ny färg planterar jag en kaktus eller suckulent som jag känner passar och som får plats. Det här är den nya tidens hantverk.

Vilken dinosaurie är mest populär?
– Hittills har jag lyckats göra alla dinosaurier unika så jag gissar att det gör det svårare att ha en favorit eftersom det finns så många olika. Den rosa färgen testade jag mest för kul men den har visat sig vara superpopulär. Den guldiga färgen har äkta guldpartiklar i sig så den lystern finns inte hos någon annan, så den brukar folk också gilla. Många har brachiosaurus (långhalsen) som favorit när jag frågar men när de sen ska välja en DesertDino så har det varit flera gånger valet har fallit på en annan, till exempel triceratops eller ankylosaurus.

DesertDino verkar ha fått snurr i hela Europa, i vilket land säljs det flest dinos?
– Ja, det är jättekul! Genom Instagram (extern länk) så är det många som har hittat oss. Jag började skriva på svenska men sen märkte jag att fler och fler från andra delar av världen, särskilt från USA började följa, så då fick jag snabbt byta språk till engelska. Gensvaret som vi får genom de sociala kanalerna är fantastiskt. Det var visst inte bara jag som gillade den här halvgalna idéen! Flest dinos säljs fortfarande inom Sverige men jag har även skickat till Brasilien, Frankrike och England.
Desert Dino
Och slutligen, hur många dinosaurier har du själv hemma?
– Jag vågar inte räkna hur många jag har! De har fullständigt tagit över hemmet. Jag försöker ha så många som möjligt i vårt showroom och många dinos är ofta ute på turné tillsammans med home styling-firmor eller gästspelar på olika kontor som gillar att ha de som en del av inredningen.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!