Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

Rengör micron med citron – på bara några minuter

I Grummes nya DokuSåpa, där städexperten Marléne Eriksson besöker svenska profiler, får vi ett supersmart tips när det kommer till att rengöra micron på nolltid. Vi berättar hur du går tillväga. 

Foto: Unsplash

I det andra avsnittet av Grummes DokuSåpa besöker städexperten Christina Schollin. Bland annat får vi se hur Marléne Eriksson lär ut flera knep för hur man håller ett stort hus rent. Bland annat delade hon med sig av ett busenkelt knep för att få skinande rent i micron – på nolltid! Som en bonus så kommer även en ljuvlig, fräsch doft att sprida sig i köket!

Recept:
Citron i skivor
Vatten

Gör så här: 
Lägg den skivade citronen i en skål med vatten. Kör den sedan ca 15-20 sekunder i micron på hög effekt eller tills vattnet börjar ånga. Torka ur micron med Grummes Allduk.

Om du har ingrodda matrester i micron kan man ibland behöva tillsätta i 1 msk ättika i citronvattnet. (Ättika löser upp fett, det tar bort kalkavlagringar och det gör att unkna odörer försvinner. Kort sagt: ättika är perfekt att använda i syfte att rengöra en micro.)

Tips! Om du har tuffa rester som inte går bort. Doppa en liten bit av allduken eller annan trasa i citronvattnet och skrubba på fläcken.

Behövs ännu hårdare tag kan du först lägga lite bikarbonat på fläcken och låta den verka i 1-2 minuter. (Var sedan noga att du får bort all bikarbonat från mikron).

Läs även:

Videon när frun tvättar sin mans kuddar har blivit viral.

Därför bör du tvätta med såpa.

Därför ska du alltid slänga in en våtservett i tvättmaskinen.

6 saker du inte visste att du kunde använda bikarbonat till.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!