Home

Så ofta ska du tvätta dina sängkläder

Att inte tvätta lakan, örngott och påslakan tillräckligt ofta kan bland annat förvärra allergier. Här hittar du läkarens råd gällande tvätt av sängkläder!

Foto: Unsplash

Även om du (förhoppningsvis) inte tvättar dina sängkläder lika sällan som britterna gör så är det inte säkert att du gör det tillräckligt ofta. Här hittar du läkarens råd gällande tvätt av sängkläder!

Så ofta ska du tvätta dina sängkläder – enligt läkaren

Dr Philip Tierno, professor i mikrobiologi och patologi vid New York University Grossman School of Medicine, berättar för Today att otrevligheter som döda hudceller, hår, svett och dammkvalster riskerar att lagras på otvättade lakan, örngott och påslakan, så det är av hösta vikt att tvätta dessa med jämna mellanrum.

Ovanstående är inte endast osmakligt utan kan dessutom ge upphov till en hel del hälsorelaterade problem:

“Partiklarna i dina sängkläder kan förvärra allergier och astma eller till och med göra att du utvecklar nya allergier”, säger han.

Hur ofta ska man då tvätta sina sängkläder? Enligt Tierno ska sängkläder tvättas varannan vecka – och glöm inte att även tvätta dina täcken och huvudkuddar var tredje till sjätte månad. Dessutom skriver Today att sängkläder helst ska bytas ut helt ungefär varannat år.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!