Home

Städa badrummet med ättika, bikarbonat och citron – knepen som ger skinande rent resultat

Ett skinande rent badrum är lättare att uppnå än vad många tror. Du behöver dessutom inte använda dig av läskiga kemikalier för att få ett fräscht och fläckfritt resultat. Nedan listar vi sju enkla knep för att få badrummet att bli ett av hemmets favoritrum!

Foto: Unsplash

Att badrummet är städat och rent är en förutsättning för att man ska trivas därinne. Passa på att tända ett doftljus, lägg en ansiktsmask och lyssna på en härlig podd. Tipsen nedan leder inte bara till en frisk doft av citron och att hålla badrummet hygieniskt. Det blir också en lugn och harmonisk plats att vara på när man donar med sin hudvårdsrutin eller kvällsrutiner!

Torka badrumsspegeln

Med hjälp av lite ättika, några droppar diskmedel och vatten får du till en riktig mirakelblandning som gör ditt badrum skinande rent. Använd gärna en mikrofiberduk anpassad för speglar.

Rengör handfatet

Gula fläckar i handfatet är ett minne blott med hjälp av bakpulver och vatten. Rör om i blandningen och pensla på, låt stå och och rengör sedan med en trasa.

Rengör toaletten – bli av med avlagringar och dålig lukt

Du får bort avlagringar i toaletten genom att hälla i bikarbonat som får verka över natten. Spola sedan på morgonen. Du kan även använda ättika i samma syfte. Upprepa en gång i månaden för en fräsch toalett! Du kan istället också använda dig av en diskmaskinstablett. Vänta en kvart innan du spolar!

En bris av citrus i handfat och badkar

Genom att hälla salt på en halv citron har du en riktig mirakelkur till både badkar och handfat. Fräscht och skinande rent, och en doft av härlig citrus.

Rengör kakelfogar

På fogarna använder du blandningen av bakpulver och vatten. Pensla på där det behövs och låt stå en stund. Skölj sedan av med hjälp av duschslangen. På så vis kan du få bort allt från ingrodd smuts eller svartmögel. Du kan också spraya mirakelblandningen med ättika, diskmedel och vatten och sedan borsta med skrubborste, tandborste eller fogborste. Var noga med att skölja ordentligt då syrabaserade medel som ättika kan fräta på cement.

Rengör duschdraperi

Ett duschdraperi kan bli riktigt ofräsch på fascinerande kort tid. Låt det därför regelbundet ligga i en hink med bikarbonat och vatten för att få bort intorkade tvålrester. Om du har mögel på draperiet kan du hälla ättika på som får verka i ca tio minuter. Lägg sedan hela draperiet i en hink med vatten och salt i en timme.

Dålig lukt i avloppet

Bikarbonat och ättika är dina bästa vänner om du har problem med dålig lukt i avloppet. Rensa först och glöm inte att skruva bort vattenlåset och ta bort gammalt hår och gamla tvålrester. När den synliga smutsen är borta sköljer du med varmt vatten innan du häller en kopp bikarbonat i avloppet. Låt verka en timme, häll sedan på två koppar ättika och skölj med hett vatten.

Avkalka duschmunstycke

Fyll lika delar ättika och vatten i en hink som du sedan lägger ner duschmunstycket i. Låt ligga någon timme och torka sedan bort resterande avlagringar innan du vrider på duschen med varmt vatten och låter spola igenom en minut.

Rengör kalkavlagring på duschdörr

Fyll en sprayflaska med vinäger eller ättiksprit och spraya rikligt. Torka sedan med en fuktig trasa med bikarbonat på. Skölj och torka sedan med torr trasa.

Avkalka kranen

Blanda tandkräm och bikarbonat och borsta sedan försiktigt på kranarna med en mjuk tandborste. Obs. blanda inte ihop borsten med dina övriga tandborstar…

Läs även:

Därför ska du alltid slänga in en våtservett i tvättmaskinen.

Så upptäcker du hur smutsig din tvättmaskin faktiskt är.

Därför bör du tvätta med såpa.

Videon när frun tvättar sin mans kuddar har blivit viral.

Källa: Hemhjälpen, Expressen

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!