Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

3 enkla tips – så får du in mindfulness på jobbet

Hur många gånger stannar du upp på jobbet och tar en stund för dig själv och varvar ner? Inte så ofta, eller hur? Det är dock så viktigt, speciellt eftersom våra dagar ofta är fyllda med stress. Här är några enkla knep på hur du kan få in mindfulness i vardagen.

Foto: Brooke Cagle/Unsplash

1. Välj en affirmation
Börja dagen med att välja en affirmation eller ett mantra som du kan påminna dig om under dagen. Använd en app, en affirmationskortlek eller kom på ett själv. Upprepa ditt mantra för dig själv flera gånger under dagen för att påminna dig om att fokusera och finna ro under dagen. En affirmation får dig också att tänka på hur du vill ha din dag ska bli.

2. Fokusera på din anding
Se till att ta några gånger under dagen då du verkligen ser till att fokusera på dina andetag. Din andning kan få dig att slappna av och minska stressen. Ta några djup andetag och rikta allt fokus på dina in- och utandningar.  Upprepa till du känner ett lugn.

3. Ta en lugn lunch
Ta tid för dig själv en stund på lunchen. En stund där du fokuserar för dig själv och varvar ner. Ta en kort promenad eller sätt dig på ett lugnt ställe och lämna plats för dina tankar. 15 minuter är allt du behöver för att få till mindfulness på lunchen. Det må vara frestande att umgås med allt och alla på lunchen, men tänk på att du är den viktigaste personen i ditt liv. Genom att du tar en paus så får du energi som räcker hela dagen och håller dig fokuserad.

Källa: Forbes

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!