Karriär

 5 enkla tips du kan göra för att få bättre självförtroende

Ett bra självförtroende är något som den som har det tar för givet och den som inte har det ser det som något ouppnåeligt. När självförtroendet är som bortblåst kan det kännas svårt att få det tillbaka. Det finns några enkla saker du kan göra för att få ett bättre självförtroende på jobbet och privat.

sjalvfortroende-puffFoto: REX

1. Bli bekväm med att vara obekväm
När du väl har lärt dig att vara bekväm med det som vanligtvis är obekvämt kommer du känna dig mer självsäker. Det enda sättet att komma över dina farhågor och få ett bättre självförtroende är att utsätta dig för de situationerna. Är du obekväm när du träffar nya personer? Gå på ett mingel där du inte känner någon. Hatar du att tala in för en grupp?  Håll en presentation. Ja, du fattar grejen.

2. Ge dig själv den uppskattning du förtjänar
Det spelar ingen roll hur många som säger att du är grym, tycker inte du själv det så tror du inte på dem. Vänd detta genom att lista minst tre saker som du verkligen älskar hos dig själv och som du beundrar dig själv för. När du tror på dig själv kommer du börja tro alla andra.

3. Var positiv
Vi människor känner av energier och påverkas av positiv och negativ. Den energi du sänder ut är också den energi du får tillbaka. Att ha en positiv inställning är grunden till att få ett bra självförtroende, är du positiv till allt i allmänhet är du också positivt till dig själv.

4. Ge dig själv en riktig boost
När du känner dig nere och självförtroendet är i botten, ring dina föräldrar, din partner eller din bästis och ha ett riktigt peppsamtal. De kommer ge dig all pepp du behöver och ditt självförtroende kommer vara på topp! Så fort du börjar dala, ge dig själv en riktig boost.

5. Var stolt över dina egenheter
Ta till dig hela dig och acceptera dig för den du är. Var stolt över de där småsakerna som gör dig till den just nu är. När du är stolt över hela dig så märks det, du för en bättre relation med dig själv och du kan stå upp för dig själv.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!