Karriär

Claire Foy tjänade mindre än Matt Smith – trots att hon spelade huvudrollen i The Crown

Den tydliga löneklyftan mellan manliga och kvinnliga skådespelare visar sig än en gång då vi möts av nyheten att Claire Foy tjänat mindre än sin motspelare Matt Smith i Netflix storserie The Crown. Detta trots att Claire spelar huvudrollen som drottning Elizabeth II. 

Foto: REX Features
Källa: Moviezine.se

Det var under ett panelsamtal i Jerusalem som producenterna bakom The Crown ska ha erkänt att Matt Smith, som spelar drottning Elizabeths make Philip, har tjänat mer än Claire Foy under de två första säsongerna av serien. Deras förklaring till den märkliga lönefördelningen är att när rollerna tillsattes så hade Matt Smith precis spelat huvudrollen i “Doctor Who” och ansågs hetare på marknaden än Foy.

Läs också: Så mycket mer hörs männen än kvinnorna i de Oscars-belönade filmerna – enligt statistik

De kommande säsongerna byts Foy och Smith ut nya skådespelare då serien fortsätter att följa drottningparet under senare delar av deras liv. Och nu försäkrar producenterna att ingen kommer att tjäna mer än den som spelar drottningen i de resterande säsongerna. I tredje säsongen är Olivia Colman klar som drottning Elizabeth, vem som ska spela prins Philip är ännu inte officiellt.

Tidigare i år kom det fram ett annat slående exempel på löneklyftor mellan män och kvinnor då det visade sig att Mark Wahlberg tjänat hela 1 500 gånger mer (!) än Michelle Williams i “All the money in the world”. Vi på Metro Mode säger än en gång: Time’s Up – och hoppas att det snart vänder.

Läs också: Lär känna huvudrollen i The Crown – Claire Foy

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!