Mamma

6 saker som är helt okej att känna när du är höggravid

Är du höggravid och ska snart få tillökning i familjen? Ibland kan det behövas en påminnelse om att det är okej att känna att kroppen inte klarar av alla de saker den tidigare gjort – nedan hittar du 6 saker du garanterat kommer att känna igen dig i.

Som höggravid är det helt normalt att inte alltid orka med det där som man vanligtvis brukar göra. Kroppen har ju faktiskt andra behov – och är dessutom upptagen med att tillverka en helt ny person, hallå! Bara för att du inte känner dig tacksam och lyckligt lottad varenda sekund betyder det inte att du längtar mindre efter att bli mamma för det. Det är helt normala känslor att känna. Här har vi listat 6 saker som är helt okej att känna när du är höggravid:

1. Att man inte orkar vara ute precis hela tiden (även om det är fint väder)

och att det är okej att sova bort tre timmar av eftermiddagen bakom neddragna gardiner. Kom ihåg att alla andra som lägger upp bilder på härliga utomhusaktiviteter inte närmar sig den nionde månaden som gravid. Och även om du ser andra som gör just det så är det viktigt att komma ihåg att alla graviditeter är olika. Du vet vad DIN kropp (och ditt sinne) behöver.

2. Att du vill ha en (eller åtta) ostmackor till

– trots att du åt lunch för en kvart sen.

3. Att bli avundsjuk på alla som tränar inför sommarens trettiofem löplopp

och som gör nytt personbästa i marklyft varje gång de kliver in på gymmet.

4. Att bli irriterad på de som verkar ”älska att vara gravida precis hela tiden”

och som ”knappt kände värkarna och vips var ungen ute”. Eller som ser ut som überfräscha nyponrosor dagen efter förlossningen.

5. Att bli tokig över att inga av dina plagg passar!

Att känna att inga kläder är tillräckligt långa, svala eller bekväma är helt normalt och att du ibland känner en önskan av att slinka ner i dina välsittande jeans igen är du inte ensam om.

6. Lycka och oro på en och samma gång

Längtar du efter att få träffa den lille i magen, ibland så mycket att du tror du ska sprängas, för att i nästa sekund känna en rädsla över att föda fram denne person? Det är du inte ensam om! Att du inte är odelat peppad på förlossningen, oavsett hur den kommer att se ut, gör ju INTE att du längtar mindre efter att bli mamma. Det är helt normalt – och helt okej!

Läs också:

De sötaste babykläderna och accessoarerna (perfekt present till nyfödda).

De vanligaste barnnamnen 2021 – hela topp 10-listan.

Läs tillsammans! 10 favoritböcker för barn mellan 0-3 år.

Det här är den enda kryddan du borde undvika som gravid.

Så väljer du rätt spjälsäng till din bebis – 16 praktiska och fina val.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!