instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mamma

Så väljer du rätt spjälsäng till din bebis – 16 praktiska och fina val

Av: Metro Mode

Som förstagångsförälder är det mycket som ska falla på plats. Man vill att ens bebis ska ha det så mysigt och tryggt som möjligt, men hur vet man egentligen vilken säng man bör välja?

 Foto: Sebra

Det är många förberedelser som ska göras när man väntar sitt första barn, bland annat ska man ta det stora beslutet om vilken säng ens nykomna familjemedlem ska ha. Samtidigt som det viktigaste av allt är att bebisen ska trivas så måste sängen även vara praktisk för dig som mamma. När du väljer spjälsäng är det några saker som är bra att ha i åtanke. En botten som har flera höjdlägen gör att du kan använda sängen under en längre tid, högt till den nyfödda bebisen och lågt när barnet blir äldre. Många anser det praktiskt att välja en Bedside Crib eller en spjälsäng som har en nedfällbar sida, eftersom detta gör det möjligt att ställa sängen nära sin egen säng. Väljer du en Bedside Crib kan du i vissa fall till och med låsa fast bebisens säng i din egen. Genom att kunna ha din bebis nära underlättar du bland annat för nattliga amningsstunder.

Det kan även vara till en fördel att välja en spjälsäng med standardmåtten 60 x 120 eftersom att madrasser och bäddtextiler oftast inte ingår. Vid andra bäddmått erbjuder sängtillverkaren den madrass som passar vilket kan leda till ett dyrare pris. Så om totalpriser spelar roll kan det vara bra att undersöka madrassmöjligheterna innan du bestämmer dig.

Vi har tagit fram 16 olika varianter av spjälsängar och Bedside Cribs i olika prisklasser som är praktiska, trygga och stilfulla för både dig och din bebis. Se nedan!

Läs också:

Det här är den enda kryddan du borde undvika som gravid.

30 chica franska barnnamn vi mer än gärna döper våra små till.

30 unika och vackra barnnamn inspirerade av naturen.

Mysigt i mörkret! 23 fina lampor till barnrummet.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår