Mamma

Sneakers eller kinderägg – 7 överraskande sätt att avslöja din graviditet på!

När du har upptäckt att du är gravid kan det vara svårt att komma på hur du vill berätta den stora nyheten. Kanske vet inte ens din partner om att du plussat på stickan eller så vill ni två tillsammans berätta för resten av världen att ni ska bli föräldrar. Oavsett vem eller vilka det är du vill berätta det för kan det vara roligt att avslöja beskedet på något roligt sätt. Här kommer några tips!

 Foto: TT/Unsplash

Babysneakers!
Finns det något gulligare än ett par mini-sneakers? Ett gulligt sätt att berätta för din partner om erat familjetillskott är att du smyger ut i hallen och ställer ett par babyskor bredvid hans eller hennes.

Bilda ordet
Ladda upp för en spelkväll med Alfapet! När de andra passar på att kika på mobilerna kan du bilda ordern “Gravid” eller “Bebis”.

Överraska med magen
Gör som Kenza Zouiten och låtsas som att du har skaffat dig en tatuering på magen. I en video på Kenzas youtube-kanal får vi se hur hon ber pojkvännen Aleks lyfta på hennes tröja och se den nya tatueringen. Men när han ser att hon skrivit Tata (vilket betyder pappa på serbiska) så förstår han att Kenza är gravid. Så roligt sätt att avslöja hemligheten på!

Kinderägget
Gillar du att pyssla? Dela på ett kinderägg, byt ut leksaken mot en lapp och smält ihop kanterna så att ägget stänger sig igen. Vi lovar att personen som får ägget får sig en överraskning!

Ge bort en bok
Ett perfekt sätt att berätta för blivande mor-och farföräldrar. Ge bort en barnbok och skriv en lapp “Läs den här när jag kommer i juni”.

Placeringskorten
Bjud över familjen på middag och skriv placeringskort med deras nya titlar till exempel “mormor” eller “faster”.

Bulle i ugnen
Vem blir inte glad över att bli inbjuden till fika? Samla släkten och vännerna, ställ in en bulle i ugnen och se om budskapet går fram. Vårt tips är alltså att du endast låter en ensam bulle stå i ugnen med luckan öppen, för står det en hel plåt kanske det inte alltid blir lika tydligt vad ni försöker kommunicera.

Läs också:

Det här är den enda kryddan du borde undvika som gravid.

Så väljer du rätt spjälsäng för din bebis –  16 praktiska och fina val!

30 chica franska barnnamn vi mer än gärna döper våra små till.

30 unika och vackra barnnamn inspirerade av naturen.

Mysigt i mörkret! 23 fina lampor till barnrummet.

Inspiration från: Mama / Femina

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!