Man

10 dåliga vanor som får dig att uppfattas mindre attraktiv

Är du man, singel och på jakt efter att hitta kärleken? Då kan det vara hög tid att maxa attraktionskraften och börja sända ut rätt signaler till din omgivning. För allt i från sömnbrist till stress och hybris drar nämligen ner den kraften visar forskning. 

Daliga-vanor-

Här listar vi 10 vanor som får dig att upplevas mindre attraktiv.
 
1. Sömnbrist

Att inte få tillräckligt med sömn minskar din attraktionskraft. Något som forskare redan 2010 gjorde studier om då de tog bilder av människor som inte hade sovit på 31 timmar och jämförde med de som fått minst 8 timmars sömn natten före bilderna. Deltagarna i studien rankade sedan bilderna och i resultatet upptäckte man att sömnbrist faktiskt syntes och upplevdes mindre attraktivt. Så prioritera sömnen, om inte för hälsan så för din attraktionskraft.
 
2. Attityd

2014 publicerades en kinesisk studie där man tog bilder på personer med neutralt uttryck i deras ansikten. De medverkande i studien skulle sedan sätta ett ord på hur de uppfattade personen som varken såg glad eller sur ut på bilden. Resultaten blev att majoriteten uppfattade personerna som otrevliga. Så testa att börja sprida lite leenden runt din omgivning så kommer du snart att bättra på din attraktionskraft.
 
3. Stress

Alla vet hur det känns att vara stressad eller i närheten av en stressad person. Energin som vibrerar är inte särskilt positiv, ellerhur? En studie publicerad 2013 visar att höga nivåer av stresshormonet kortisol uppfattas som mindre attraktivt och dessutom obekvämt. Så vill du uppnå din högsta potentiella nivå av attraktionskraft, ta ett djupt andetag och börja stressa ner.
 
4. Humor

Att tjejer gillar killar med humor kan inte undgått någon. 2009 gjordes en studie där man fann att de personer med humor och glimten i ögat uppfattades mycket mer attraktiva än de som inte hade en vidare stor känsla för det. Så testa att slappna av och skoja till det då och då. Det kan vara den avgörande skillnaden på dejten.
 
5. Lathet

Nej, lathet är inte särskilt attraktivt, vare sig det handlar om karriären eller fysisk aktivitet. Vad du gör och vad du inte gör säger mycket om dig som person och sänder du ut signaler om att vara lat på jobbet så kan man tro att du även kommer att vara det i relationen. Livet är både spännande och vackert, men svårt att uppleva till fullo från en soffa.
 
6. Oärlighet

Det här borde vara en självklarhet. Om du inte kan hålla dig till sanningen kommer det förr eller senare att märkas vilket kommer att göra din omgivning uppmärksam på detta. Att uppfattas som en oärlig person som folk inte kan lita på påverkar din attraktionskraft negativt.
 
7. Kroppsspråk

Kroppsspråk kan uppvisa en hel del oattraktiva egenskaper såsom svaghet, nervositet, osäkerhet med mera. Det sätt du sitter och står på kan även säga en del om dig. Så vill du maximera din attraktionskraft bör du inte hålla armarna i kors får ofta till exempel. Testa att räta på ryggen och googla fram välkomnande kroppsspråk.
 
8. För glad

Det här kan låta konstigt för visst dras vi till positiva och glada människor men det är en hårfin gräns till att bli för glad, dvs klämkäck. I en undersökning 2011 som gjordes på över 1000 män och kvinnor visade resultaten att män anser att glada kvinnor är attraktivare men hos kvinnor visade det sig att de föredrog männen som inte var ”för glada”.
 
9. Hybris

Att vara stolt och självsäker är såklart bra egenskaper men ändå kan de ställa till de för dig när de handlar om att attrahera någon. I en undersökning 2012 visade resultaten att män inte föredrog kvinnor som såg ” för stolt” ut. Kvinnor däremot hade inga problem med det men ansåg att stoltheten inte fick gå över styr.
 
10. För pengakåt 

Pengar är såklart en viktig del av våra liv men att utåt sett prata om pengar och materiella ting kan upplevas oattraktivt och skrytigt. Det kan också ge signaler om att du är en ytlig person och det är inte särskilt populärt hos någon.
 
Foto: REX features
Källa: Lifehack

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!