Man

6 egenskaper som kvinnor attraheras av hos män

Det är inte alltid lätt att förstå vad det andra könet egentligen anser vara tilldragande. Vi listar sex egenskaper som kvinnor attraheras av hos män – och de är förmodligen inte vad du tror!

Foto: Shutterstock

För över tjugo år sedan utförde Harrison Pope, professor i psykiatri vid Harvard Medical School, en studie vars resultat antydde att män generellt sett önskar att de hade större muskler än vad kvinnor faktiskt anser vara attraktivt. I själva verket pekar mycket på att män och kvinnors uppfattning om vad som är attraktivt hos män skiljer sig en hel del.

Så vad är det då kvinnor vill ha? Enligt Gentleman’s Journal är följande sex punkter goda exempel på saker som kvinnor söker hos en man.

1. Ett lagom tilldragande yttre

Intressant nog är det inte de klassiskt supersnygga männen som kvinnor i allmänhet ställer in siktet på när de letar efter en livspartner.

En studie utförd vid ett universitet i Florida visar att kvinnor tenderar att föredra personer med mindre anmärkningsvärda utseenden när de är ute efter ett fast förhållande. En möjlig förklaring till detta är att män som ser ovanligt bra ut kan få kvinnor att känna sig underlägsna, vilket gör att de känner sig pressade att banta eller träna för att inte “halka efter”.

2. En osjälvisk personlighet

Att kvinnor föredrar “bad boys” är en trött klyscha som tycks vara mestadels ogrundad. I en studie ledd av universiteten i Worcester och Sunderland 2016 fick 200 kvinnor ge sina omdömen av ett dussin nätdejting-profiler. Det visade sig få att de flesta kvinnor fördrog uppenbart osjälviska män framför mer typiskt attraktiva män som framstod som mindre generösa.

3. Några år på nacken

Det finns flera studier som antyder att många kvinnor föredrar män som är äldre än de själva – ett fenomen som ibland kallas för “George Clooney-effekten”. En av dessa studier utfördes vid University of Dundee 2010, där 3 770 heterosexuella vuxna fick besvara en mängd frågor gällande relationer. Det visade sig då att majoriteten av kvinnorna föredrog äldre män – i synnerhet kvinnor som tillhörde äldre generationer och var ekonomiskt oberoende.

4. Personlighet och humor

Ett sinne för humor är alltid ett plus i romantiska sammanhang. En av de som skriver under på detta är Jeffrey Hall, docent i kommunikationsstudier vid University of Kansas. I en artikel publicerad i tidskriften Evolutionary Psychology beskrev han en studie som innefattade olika tester kring så kallad blind dating. En av hans slutsatser var att “delat skratt kan vara en väg mot att utveckla ett mer långvarigt förhållande.”

5. Ett lätt skägg

En detalj som kan ge dig mer framgångar hos kvinnor? Skaffa skägg. Här handlar det inte nödvändigtvis om ett enormt sådant – även en tjockare skäggstubb kan göra skillnad.

I en studie utförd vid University of New South Wales 2013 försökte man komma fram till hur långt ett skägg för vara för att attrahera flest kvinnor. Över 350 heterosexuella kvinnor ansåg då att ett lätt skägg eller en tjockare skäggstubb var det som var allra mest attraktivt.

6. Att våga ta risker

Här handlar det inte om risker där man utsätter sig själv eller andra för verklig fara. Däremot finns det studier som visar att kvinnor kan uppleva välavvägd våghalsighet (tänk: fallskärmshoppning eller bungeejump) som attraktivt.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!