Man

11 egenskaper du behöver för att bli framgångsrik

Det finns många olika vägar till framgång – och framgång i sig är en tolkningsfråga. Trots detta sägs det finnas karaktärsdrag som är återkommande och som man bör inneha för att kunna nå en succé karriär – det där lilla extra. Har du vad som krävs?

Foto:Rex

Våga göra fel

Våga göra fel

Du måste våga göra att fel, våga ta risker, våga se ut som en idiot ibland för att sedan prova igen ända tills du lyckas.

– De flesta som nått framgång vet att misslyckanden är en viktig del av framgång så låt aldrig lite motvind slå ner dina ambitioner och ditt självförtroende.

 

Nästa bild
Kriga i underläge

Kriga i underläge

För att nå dina mål måste du kriga trots att du ligger i underläge.

När motgångar kommer så har du två val; Antingen så biter du ihop. Gör om och gör rätt, och låter inget hindra dig. Eller så tar du den andra vägen – vilket betyder att du ger upp.

Vi människor är varelser som lever efter vanor och olika beteendemönster. Om du alltid ger upp när det blir tufft kommer du inte heller klara framtida motgångar. Det gäller att ta sig ur bakslag och inte ge upp. Försök att alltid hålla en positiv attityd.

Nästa bild
Våga ringa det där samtalet

Våga ringa det där samtalet

Ibland måste man göra saker som känns obekväma och riktigt jobbiga. Men i det långa loppet vet du att det är det bästa.
Bit därför ihop och våga säga upp någon, våga ringa det läskiga samtalet, eller inse att det är dags att ge upp ett projektet som inte leder någon vart.

Nästa bild
Tappa aldrig humöret

Tappa aldrig humöret

I alla former av affärer eller jobb så hamnar man i situationer där man kan bli frustrerad och känna sig oförstådd. Oavsett situation är det viktigt att aldrig tappa humöret och låta det gå ut över arbetssituationen. Alla har vi känslor – och självklart kan man bli upprörd – men för framtida relationer är det viktigt att behålla lugn och vara öppen till diskussion.

Nästa bild
Lita på magkänslan

Lita på magkänslan

Man ska alltid lita på sig själv och om du har en bra magkänsla ska du alltid våga ta risker. Lita på magkänslan!

Nästa bild
Du måste ge mer än du får

Du måste ge mer än du får

Att lyckas handlar också om att ge mer än vad du får tillbaka. Med detta menar vi att tålamod och en försening av din belöning är det som kommer att få dig att lyckas. Ha is i magen (allt går inte på en dag). Det handlar om att ta små steg i rätt riktning. Fungerade inte den ena vägen, då provar du den andra.

Det finns ett välkänt Stanford experiment där man lämnat ett barn i ett rum ensam med en marshmallow i 15 minuter. De talar om för barnet att om hen lyckas hålla sig från att äta marshmallow under 15 minuter blir det en belöning på 2 marshmallows istället. Studien visade på att de barn hade tålamod att vänta med sin belöning, visade sig också prestera bättre i skolan och i sina karriärer i jämförelse med de barnen som inte kunde hålla sig.

Nästa bild
Våga leda trots att ingen följer

Våga leda trots att ingen följer

Det är enkelt att leda i situationer där man har stöd och tillit från sina följare. Men den stora utmaningen och svaret till om man har vad som krävs för framgång är att kunna stå på sig när ingen annan tror på dig.

Nästa bild
Du måste klara deadlines

Du måste klara deadlines

Du måste klara av att möta deadlines som känns omöjliga och leverera resultat som som är över förväntan. I en värld där konkurrensen är hård gäller det att alltid ligga på topp och inte slappna av – för då springer någon om dig.

Nästa bild
Hålla fokus i alla lägen

Hålla fokus i alla lägen

För att nå din personliga framgång gäller det att ständigt hålla fokus hur trött eller omständig arbetsuppgiften än må vara. Våga anta utmaningen och utmana dig själv. Det är det bästa sättet att lyckas.

Nästa bild
Du måste vara snäll

Du måste vara snäll

Du måste vara snäll, respektfull och trevlig mot alla trots att du känner att det inte visar samma respekt tillbaka mot dig. Nu menar vi inte att man ska ta vilken skit som helst, men istället hålla huvudet högt och bevara en professionell nivå i sitt agerande.

Nästa bild
Du måste ta ansvar för dina handlingar

Du måste ta ansvar för dina handlingar

Tänk på att folk är mer intresserade av hur du lyckades lösa problemet än hur du lyckades ställa till med det från första början. När du dessutom vågar ta ansvar för dina misstag, visar du att du bryr dig mer om resultat, än din image och ditt ego. Klarar du av att separera dessa då kommer du garanterat nå framgång i allt du tar dig ann.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!