Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

12 anledningar till att alla haters kommer börja älska Håkan Hellström

hakan-hellstrom-Ulevi-2016-4-5-juni-
Alla er Håkan-haters där ute, denna lista är till er. Håkan Hellström är älskad och hatad av många. Han är artisten som splittrat ett land. Varför är det så många som älskar honom?
 
Det finns nog ingen som har missat att landets kanske mest älskade och hatade artist återigen ska fylla Nya Ullevi. Hans fans kommer från när och fjärran för att se Göteborgssonen stå på scen och sprida sin vackra ord om kärlek. Vi vet, alla förstår inte Håkans storhet men efter den här listan kommer alla älska Håkan. För det finns så många anledningar till att Håkan är värd att älskas.
 
1.2005 tillägnade han skivan ”Nåt Gammalt, Nåt Nytt, Nåt Lånat, Nåt Blått” till Måns Jenninger som tog sitt liv 13 år gammal. Det efter att han blivit mobbad under en lång tid.
 
2. Sjunger med sitt hjärta och berör en på djupet och det finns en anledning till att många tårar faller på hans konserter.
 
3.Sätter ord på känslorna vi inte visste att vi hade. Vi säger bara “Kärlek är ett brev skickat tusen gånger.”
 
4. Har fötterna på jorden och aldrig tar framgångarna för givet.
 
5. Ger alltid 110 procent på scen och är Sveriges absolut bästa liveakt (vunnit fyra rockbjörnar för bästa liveakt, vi säger bara det…).
 
6. Är alltid sig själv och gör fantastiska uttalanden som det här:
 

 
7. Den 8 maj 2000 förändrade han svensk pophistoria när hans debutsingel ”Känn ingen sorg för mig” i Göteborg släpptes.
 
8. Förnekar inte att han ibland ”lånar” texter och melodier. Vi älskar att han står för det och han gör något helt fantastiskt med det.
 
9. Han ÄR svensk sommar. Ingen kan förneka att ”Kom igen Lena”, ”Ramlar” och ”Vän med en bil inte” är starkt förknippade med varma sommarnätter.
 
10. 2002 var Håkan i Rio De Janerio och spelade in När och Fjärran. En resa som skulle förändra hans liv för där träffade han sitt livskärlek, Natalie. Idag är de fortfarande ett par och har två söner tillsammans.
 
11. Går sin egen väg och slutar aldrig att förvåna. Som när han släppte EP:n ”Luften bor i mina steg”. Där han gick ifrån popmallen och tolkade våra mest älskade visor.
 
12. Han bodde alldeles för länge i ett studentrum och hatade utsikten (Nya Ullevi). Vi tror att han uppskattar arenan betydligt mer idag.
 

 
Foto: Adam Ihse / TT

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!