Man

3 oväntade saker som kvinnor älskar hos män

Rådande skönhetsideal överensstämmer inte alltid med vad vi faktiskt attraheras av hos det motsatta könet. Här är några saker som du förmodligen inte visste att kvinnor anser vara tilldragande hos män!

Foto: Shutterstock

Lång, mörk och snygg är det som vi alla har hört att kvinnor söker efter i en partner. Detta stämmer dock inte nödvändigtvis – faktum är att det finns flera undersökningar som visar att kvinnor älskar följande tre saker hos män:

1. Glasögon

I en undersökning utförd av Selectspecs 2011 fick både manliga och kvinnliga deltagare bedöma hur attraktiva, intelligenta och pålitliga olika modeller framstod som när de fotats med respektive utan glasögon.

Även om detta var en liten undersökning utförd med hjälp av förbipasserande går det inte att förneka att resultaten är intressanta: samtliga modeller ansågs nämligen se mer pålitliga, intelligenta och sexiga ut när de bar glasögon.

Att bära glasögon tycktes vara särskilt positivt för män: i snitt ansåg de kvinnliga deltagarna att männen var 60 % sexigare med glasögon. Kanske är det dags att skippa linserna en gång för alla?

2. En tjockare skäggstubb

Ett slätrakat ansikte är inte nödvändigtvis det bästa när du försöker göra ett gott intryck på det motsatta könet.

Enligt Science visar en studie utförd 2013 att män anses vara som mest attraktiva när de har en “tung” skäggstubb. Studiens forskare kom fram till detta genom att fotografera tio män vid olika “stadier” av skäggväxt, från renrakat till helskägg. 351 kvinnor och 177 heterosexuella män fick sedan bedöma fotografierna baserat på hur attraktiva de ansåg att männen var i olika stadier.

Intressant nog rankande kvinnorna de män som hade en tjockare skäggstubb (något som enligt undersökningen uppstod efter tio dagar) som de mest attraktiva. Om du vill prova detta på nästa dejt är det dock rekommenderat att låta skäggstubben växa ut ordentligt – enligt deltagarna var en fem dagars skäggstubb ibland för ojämn för att ses som ett plus.

3. Grått hår

Grått hår är långt ifrån oattraktivt! Enligt City Magazine visar en undersökning att de flesta kvinnor gillar när män har just denna hårfärg.

Dessutom ansåg 91 % av studiens kvinnliga deltagare att en man med brister är mer åtråvärd än en man med “perfekt” utseende – de menade nämligen att det är avtändande när män lägger ner för mycket tid på sitt yttre, medan en man som visar sin mjukare sida och har några extra kilon är att föredra.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!